Back Back Nieuws

805 m² LED schermen van Faber bij Symphonica in Rosso

10 november 2015
Symphonica in Rosso 2015 met Marco Borsato in de Ziggo Dome was wederom een succes; het evenement was in recordtijd uitverkocht. De enorme videoschermen van Faber Audiovisuals vormden een belangrijk onderdeel van het decor van Ahola Production Design. Content, livebeelden en lichteffecten door Carlo Zaenen wisselden elkaar af en ondersteunden de nummers van Marco Borsato. 

Input Faber
Faber Audiovisuals leverde een LED banner (Glux10) met een totale lengte van 530 m bij 1 m hoogte  en 220 m² beweegbare I-Mag/Backdrop schermen (ROE 7,5 mm Black Face HB). De beelden op de portretformaat I-mag schermen werden aangestuurd vanuit een AW Ascender48. Naast de beweegbare I-Mag/Backdrop schermen en de LED banners die rond de balkons van de zittribunes gemonteerd waren, werd er ook gebruik gemaakt van een 55 m² Kindwin 7,5 mm LED vloer. Bijzonder element bij de vloer was dat deze door middel van een Blacktrax volgsysteem interactief was gemaakt. Op deze manier werd elke stap die door Marco Borsato gezet werd, gevolgd en interactief in scene gezet door een samenspel van de LED vloer en de Blacktrax camera´s. Dit alles werd aangestuurd door 4 x D3 systemen, voorzien van Demolition software. Voor de realisatie van de haarscherpe live beelden op de schermen werd gebruik gemaakt van een Full HD camera package en 8 remote HD camera´s.

Timing
'Een huzarenstukje voor ons', geeft het team van Faber Audiovisuals aan. 'Vooral gezien de korte opbouwtijd en de tussentijdse aanpassingen in het decor voor Let’s Dance en Disney in Concert. Beide shows vonden plaats tussen de Symphonica concerten door in de Ziggo Dome. Onder leiding van projectmanagers Ben Augenbroe en Steven Embregts, realiseerde ons operationele team hier een topprestatie waar met veel trots op wordt terug gekeken.'

Fotocredits: Jorrit Lousberg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!