Back Back Nieuws

30.000 vierkante meter food en non-food inspiratie

11 november 2015
HANOS Den Haag-Delft is geopend, de zesentwintigste vestiging in het veertigjarig bestaan van de horecagroothandel. Het nieuwe gebouw, gelegen aan de A13, bestaat uit twee verdiepingen van samen meer dan 30.000 vierkante meter en biedt een uitgebreid assortiment aan food en non-food producten. De ambities van de nieuwe vestiging wordt onder andere duidelijk bij een bezoek aan de wijnafdeling met 2800 wijnen en 1300 gedistilleerd labels alsmede een aparte cave met Grand Cru wijnen. HANOS, Kaja Interieurs en Van Gestel Grootkeukentechniek hebben eerder dit jaar de handen ineengeslagen om vandaag, na negen maanden voorbereiding, de groothandel van de toekomst te kunnen openen.

In het bijzijn van oprichter Jan van der Horst en zijn vrouw alsmede commissaris van het eerste uur Dik Wessels verrichte de Burgemeester van Delft, de heer Verkerk, de officiële openingsceremonie. 'Ik ben er ontzettend trots op dat HANOS Den Haag-Delft vandaag is geopend, met nu al 120 werknemers. Het is een onderneming waar ambacht en gastronomie samenkomen, dat zie je hier binnen HANOS in alles.' De vestiging zal een groot gedeelte van Nederland gaan bedienen met meer dan 100.000 producten. Ter gelegenheid van de opening werd namens HANOS een cheque van €25.000 overhandigd aan het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft.

Jubileumjaar HANOS
HANOS bestaat 40 jaar en dat wordt het hele jaar door gevierd met aantrekkelijke acties, feestelijke evenementen en culinaire activiteiten. Top chefs en inspirators uit zowel binnen- als buitenland worden uitgenodigd om speciaal georganiseerde masterclasses te geven, exclusief voor klanten van HANOS.
 
HANOS is in 1975 opgericht als zelfbedieningsgroothandel voor Apeldoorn en omgeving. In 1980 werd besloten tot uitbreiding van het assortiment verse vis, vlees en agf (aardappelen, groenten en fruit), zodat horecaondernemers al hun inkopen onder één dak konden doen, het zogenoemde one-stop shopping. Vanaf 1982 begon HANOS ook met de bezorgservice en koos de organisatie de koers van internationale horecagroothandel, omdat de vraag naar buitenlandse versproducten explosief steeg. Sinds 1989 importeert HANOS wijnen vanuit diverse wijnhuizen van over de hele wereld.

Verdere uitbreiding
Begin jaren '90 kwamen er tevens uitgebreide patisserieafdelingen in de HANOS-groothandels en kwam er een wildfabriek in de groothandel in Apeldoorn. Hier wordt het wild van begin tot eind verwerkt en verspreid. In 2009 nam HANOS de Nederlandse vestigingen van ISPC in Breda en Utrecht over en medio 2010 ging HANOS een samenwerkingsverband aan met Versvishandel Jan van As. Per 1 januari 2011 behoort ook Fourcroy Nederland tot de HANOS-organisatie.

Inmiddels is HANOS als horecagroothandel uitgegroeid tot een organisatie met zesentwintig vestigingen verspreid over Nederland en België met een uitgebreid internationaal assortiment, waarde klant ook terecht kan voor bedrijfskleding, keukens, meubilair en diverse apparatuur.
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!