27 uur in Gent: FAM Trip Van der Valk Hotel Gent27 uur in Gent: FAM Trip Van der Valk Hotel Gent
Back Back Nieuws

27 uur in Gent: FAM Trip Van der Valk Hotel Gent

10 januari 2024

Een prachtig bewaarde historische binnenstad, de schilderachtige grachten, smalle straatjes met kasseien en die typisch Vlaamse gastronomie. Klopt allemaal bij de stad Gent! Maar de hoofdstad van Oost-Vlaanderen is óók een stad waar de afgelopen jaren aanzienlijke inspanningen zijn geleverd op het gebied van stadsontwikkeling, innovatie, technologie en duurzaamheid. Van der Valk Hotel Gent is met het moderne, multifunctionele en bruisende hotel direct naast de Ghelamco Arena een prachtig voorbeeld van deze dynamiek en daarmee de ideale zakelijke destinatie voor teams die op zoek zijn naar alles-onder-één dak, terwijl er óók voldoende mogelijkheden zijn voor teambuilding en incentives in de directe omgeving. Hoe we dat weten? Lees maar mee!

Wil je mensen inspireren, dan moet je ervoor zorgen dat ze iets beleven. Dat gegeven hebben ze bij Van der Valk Hotel Gent goed begrepen. Wat kun je in 27 uur beleven in en rond het hotel? Samen met een groep van 15 eventprofessionals ervaren we de mogelijkheden!

Multifunctioneel business centre; geen saaie lobby hier

Het is een levendige bedoening op de begane grond van Van der Valk Hotel Gent, waar zakelijke gasten elkaar ontmoeten, lunchen, nog even werken of zich naar een meeting in een van de 12 meeting- of receptiezalen begeven in het multifunctionele businesscentre, waar events tot 350 gasten gehost kunnen worden. Geen saaie hotellobby hier!

Na een heerlijke lunch in Restaurant Cocotte, één van de twee restaurant die Van der Valk Hotel Gent rijk is, maken we direct kennis met een knap staaltje flexibiliteit van de organisatie, waardoor we geen last hebben van de regen die met bakken uit de hemel komt. Zonder dat we er erg in hebben wordt het complete programma omgegooid.

Teambuilding tijdens de Ghelamco Escape Game

Viersterren superior Van der valk Hotel Gent ligt in een gebied dat volop in ontwikkeling is. Vanaf de 10e verdieping heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Gent, terwijl je vanuit verschillende kamers (totaal 262) ook een topuitzicht hebt op de naastgelegen Ghelamco Arena. Extra leuk voor voetballiefhebbers, maar ook voor andere gasten zoals wij zelf mogen ervaren tijdens de Ghelamco-Escape-game. Deze game van teambuildingpartner Wild Goose blijkt een toffe en interactieve manier om met je team aan de slag te gaan en elkaar op nét een andere manier te leren kennen. Vrijwel alles is toegankelijk in het stadion van KAA Gent, behalve natuurlijk het heilige gras.

Multifunctioneel business centre

Teambuilden maakt dorstig en we zijn inmiddels reuzebenieuwd naar alle mogelijkheden van Van der Valk Hotel Gent. Commercieel manager Viki Aga leidt ons vol trots rond. Na het business centre - met live cooking mogelijkheden, een aansluitend terras en multiinzetbare zalen – werpen we een blik in de verschillende kamertypes van het hotel. Naast de strak ingerichte comfort kamers, zijn er verschillende suites. Van presidential tot Pink & Golden. Perfect om te ontspannen na een dag vol zaken en activiteiten.

Als we tijdens het drinken van een signature cocktail in skybar en restaurant Mr Sato kennismaken met Max en Dominique van der Valk, snappen we de bruisende sfeer van het hotel. Het jonge koppel staat met hart en ziel aan het hoofd en zorgt met frisse ideeën en een flinke portie lef voor de kenmerkende sfeer binnen het hotel. Speciaal voor onze groep - en dus ook te organiseren voor jouw team! – opende het team van Mr. Sato vanavond het restaurant voor ons. We sluiten de dag af met meerdere fantastische asian-fushion gerechtjes van Mr. Sato himself.

Boottochtje en lokale specialiteiten

De volgende ochtend wandelen we na een gezamenlijk ontbijt naar de jachthaven van Merelbeke, voor een boottochtje naar het centrum van Gent. Ideaal om op deze manier met je team op pad te gaan en op een relaxte manier langs de hoogtepunten te varen. Gent is prachtig vanaf het water, maar minstens zo prachtig te voet. Een bezoek aan onze zuiderburen is natuurlijk niet compleet zonder een aantal lokale specialiteiten te proeven, dus de culinaire citytour die Van der Valk Hotel Gent voor ons heeft samengesteld is een schot in de roos. Terwijl de stadsgids ons van leuke weetjes voorziet, proeven we de beroemde mastel van Bakkerij Himschoot, drinken we een stevige kop koffie bij Mokabon, proeven we Belgische chocolade, proberen we typisch Gentse snoepjes en proosten we met een van de 2000 jenevers van ’T Dreupelkot.

We sluiten af met een uitgebreide lunch in Restaurant Cocotte, klaar om weer ieder ons weegs te gaan, maar vol goede voornemens om vooral snel weer een bezoekje te brengen aan Van der Valk Hotel Gent!

Ook met je team naar Gent? Bovenstaande incentive is een prachtig voorbeeld van 27 uur in Gent, maar Van der Valk Hotel Gent kan de leukste teambuildingactiviteiten en uitjes voor je organiseren, helemaal op maat en aangepast aan jouw wensen.

Tekst: Mahlee Plekker

Fotografie professionele beelden: Jan Darthet

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!