1M5 nieuw label voor 1,5 meter Meeting Distance1M5 nieuw label voor 1,5 meter Meeting Distance
Back Back Nieuws

1M5 nieuw label voor 1,5 meter Meeting Distance

03 juni 2020

Om opdrachtgevers, boekers en klanten van vergader- en congrescentra snel duidelijkheid te geven over de invoering van de RIVM-richtlijnen lanceert Onemeeting.com een nieuw label voor het Nieuwe Vergadernormaal: 1M5.

Nieuwe Vergadernormaal

1M5 is een kwaliteitslabel dat aangeeft dat een vergader- of congresbedrijf de 1,5 meter voorschriften volledig heeft doorgevoerd. Op verzoek van boekers en vergaderklanten geeft boekingsplatform Onemeeting.com snel duidelijkheid en inzicht in de bedrijven die aangepast zijn aan de RIVM-richtlijnen. Deze bedrijven hebben -los van de algemene branche-afspraken- vaak eigen, lokale protocollen opgesteld. Deze zijn direct zichtbaar op het boekingsplatform. Het 1M5 label kan ook fysiek in de locatie worden gebruikt om de 1,5 Meeting Distance te verduidelijken.

Duidelijkheid en perspectief

‘De telefoon staat roodgloeiend met klanten die willen weten of ze weer bijeenkomsten zoals vergaderingen mogen organiseren. De centrale vraag is dan welke locaties al ingericht zijn volgens de richtlijnen van het RIVM’, aldus Madeloes van Rooijen-Karremans, Directeur Onemeeting.com. ‘Om aan de markt, onze klanten en de overheid te laten zien dat de vergaderbranche er klaar voor is, lanceren wij het 1M5 Meeting Distance label. Met dit label is in een oogopslag te zien welke locaties voldoen. Ook kan er met het 1M5-filter bij faciliteiten gefilterd worden op geschikte locaties.’

Weer fysiek ontmoeten

Ingrid van der Wal-Koek, Directeur Regardz Hotels & Meeting Centers: ‘We merken aan onze vaste opdrachtgevers dat trainers, deelnemers, collega’s en zakenrelaties elkaar graag weer fysiek willen ontmoeten. Ook ons eigen team staat te trappelen om weer gasten te mogen ontvangen en hen een fantastische dag te bezorgen.’ Om dit conform de geldende RIVM-richtlijnen en de social distancing norm van 1,5 meter te kunnen doen, heeft Regardz het concept Meeting Hygienics ontwikkeld. ‘Een hygiëneformule bestaande uit zeven basismaatregelen die betrekking hebben op de volledige customer journey en waarmee we zorgdragen voor een veilige meeting omgeving’, licht Ingrid toe.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!