15 jaar Omnisport15 jaar Omnisport
Back Back Nieuws

15 jaar Omnisport

15 november 2023

15 jaar geleden werd sporticoon Omnisport Apeldoorn geopend door staatssecretaris Erica Terpstra van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze 15 jaar heeft Omnisport Apeldoorn zich ontwikkeld van top trainingslocatie voor baanwielrennen, atletiek en volleybal tot een veelzijdige eventlocatie voor sport-, publiek- én zakelijke evenementen.

Hoogtepunten in de sportieve agenda waren ongetwijfeld de finales van het vrouwen WK volleybal 2022 met 6.500 bezoekers, een uitverkocht WK baanwielrennen in 2018 en de start van de Giro d’Italia met Tom Dumoulin, in het roze, in 2016. Sinds februari dit jaar is Omnisport dé locatie van het fantastische wereldrecord van Femke Bol op de 400 meter indoor die op de atletiekbaan een 40 jaar oud record uit de boeken liep.

Festivals en feesten, maar ook zakelijk

De locatie is ook het toneel van vele festivals en feesten geweest. Zo wordt de locatie jaarlijks aangedaan door de Q-Music FOUT XXL party en hebben er verschillende artiesten gestaan van nationale en internationale allure. De zakelijke mogelijkheden in Omnisport Apeldoorn zijn minder bekend, maar voor grote groepen bieden de sporthallen de mogelijkheid om congressen en feesten tot 10.000 personen te huisvesten. Het congrescentrum gelegen tussen de sporthallen, is geschikt voor congressen en zakelijke bijeenkomsten tot 500 personen. Zakelijke hoogtepunten in de afgelopen jaren waren het Gemeentecongres van de Nederlandse Verenigingen voor Gemeenten, de congressen van meerdere politieke partijen en recentelijk ook de NVWA Parade en het RVO PIANO inkoopcongres.

Ook de komende jaren staan er mooie zakelijke en sportieve evenementen op de planning. In 2024 doet het EK baanwielrennen Omnisport weer aan en in maart 2025 is Omnisport het toneel van het EK Indoor Atletiek. Dit prestigieuze toernooi mag op veel belangstelling rekenen. Met de sterke huidige atletieklichting mag een waar Oranje volksfeest verwacht worden.

Olympische Spelen 2024

Met de Olympische spelen van 2024 in Parijs in aantocht, wordt er door vele Olympische sporters dagelijks in Omnisport Apeldoorn getraind. Dit is het perfecte decor voor een bijeenkomst waarbij een metafoor getrokken kan worden met het bedrijfsleven. Doelen behalen, presteren en gezondheid zijn thema’s die uitstekend passen in Omnisport Apeldoorn en omlijst kunnen worden door sportieve sprekers en clinics.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!