Foto: John KnappersFoto: John Knappers
Back Back Nieuws

14.000 bezoekers per motor naar MOTORbeurs Jaarbeurs

19 februari 2019

De combinatie van het vroege lenteweer en de 35e editie van MOTORbeurs Utrecht zorgden ervoor dat het motorseizoen officieel is geopend. Ruim 80.000 motorliefhebbers kwamen af op de jubileumeditie van MOTORbeurs Utrecht die van 14 tot en met 17 februari plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht. Een recordaantal hiervan kwam op de motor: 14.000 mensen waar dit vorig jaar nog zo’n 5.000 was. Op MOTORbeurs Utrecht maakten bezoekers kennis met de nieuwe modellen van 2019, kochten ze occasions en genoten ze van nieuwe activiteiten en shows.

4.699 testritten

De 35e editie stond bol van nieuwe activiteiten. Zo hebben bezoekers veelvuldig gebruikgemaakt van het testparcours. Ruim één op de drie (36%) bezoekers is van plan binnen nu en een jaar een motor aan te schaffen. Om hierin de juiste keuze te maken, zijn er door bezoekers maar liefst 4.699 testritten gemaakt op MOTORbeurs Utrecht. Hiervan heeft 42 procent aangegeven graag door een dealer van het betreffende merk benaderd te willen worden. Het testparcours was daarmee een groot succes. De nieuwe activiteit krijgt een beoordeling van een 8,1. Ook toekomstige rijders kwamen goed aan hun trekken. Dit jaar werd de Grootste Rijschool van Nederland opgebouwd bij BOVAG Try the Bike. Bijna 400 bezoekers hebben hier hun eerste rijles gevolgd.

'Volgend jaar zeker weer van de partij'

Naast bezoekers zijn ook exposanten erg te spreken over deze editie. Zo vertelt Mark Bos, CEO van MotorKledingCenter, dat hij het wederom een topeditie vond. 'We kijken altijd weer uit naar de beurs en daarmee de start van het seizoen. De sfeer was ook dit jaar erg positief en we hebben een goede omzet gedraaid. Een ding is zeker: volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.' Ook Thomas De Meûter, Marketing & PR Director bij Ducati, is enthousiast. 'Op MOTORbeurs Utrecht komen wij in contact met heel motorrijdend Nederland. Bezoekers kunnen kennismaken met onze nieuwe machines en occasions en krijgen een beeld van het merk Ducati. Ook dit jaar was het een groot succes, met het nieuwe testparcours en doorlopend kwalitatief bezoek.'

Ruim helft bezoekers doet aankoop

Uit onderzoek van de organisatie blijkt dat 92 procent van de bezoekers een motorrijbewijs heeft. 5 procent heeft er nog geen, maar is wel serieus van plan om binnenkort rijlessen te volgen. Hiervan oriënteert 68 procent zich op een occasion, de overige 32 procent gaat voor een nieuwe motor. Daarnaast heeft ruim de helft van de bezoekers (53%) aankopen gedaan tijdens het bezoek aan MOTORbeurs Utrecht.

De volgende editie vindt plaats van 20 tot en met 23 februari 2020.

 

Foto: John Knappers

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!