Back Back Nieuws

1,3 miljoen voor investering in kennisevenementen in provincie Utrecht

09 maart 2015
De regio Utrecht is de meest competitieve regio van Europa volgens de EU. Deze positie wil zij verder versterken door passende internationale kennisevenementen (zoals een life science congres) te acquireren. Kennisevenementen zijn ideale momenten om de Utrechtse kennis te etaleren, netwerken te ontsluiten en Utrecht te promoten onder relevante doelgroepen.

Stimuleringsfonds
De Economic Board stelt een stimuleringsfonds ter beschikking voor de organisatoren van de kennisevenementen, om hen een duwtje in de rug te geven en zo partner te worden van inspirerende kennispartners. Dit geldt voor kennisevenementen die aansluiten op de speerpunten Groen, Gezond en Slim van de Economic Board Utrecht.

Promotiepartners
De gemeenten Amersfoort en Utrecht werken samen met de uitvoerende promotiepartners aan een pakket dat nog eens extra ingezet gaat worden om kennispartners goed te kunnen ontvangen. De Stichting Hotel Overleg Utrecht (Host Utrecht), Jaarbeurs, Flint Amersfoort, Mariënhof, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht zijn mede-investeerders in het komende succes. De gemeenten Amersfoort en Utrecht sluiten aan op de beweging en werken momenteel hun aanvalsplannen uit. 

7,5 miljoen extra omzet 
Voor de komende drie jaar zal zo een extra investeringspakket ontstaan van 1,3 miljoen euro en circa 25 banen in hotel- en congresbranche in de regio. Naar verwachting levert deze investering een extra omzet op van 7,5 miljoen euro. De gemiddelde bezoeker van een kennisevenement blijft drie dagen in de regio en besteedt gemiddeld 344 euro per dag.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!