10e editie TEDx Amsterdam - Ideas Worth Spreading10e editie TEDx Amsterdam - Ideas Worth Spreading
Back Back Nieuws

10e editie TEDx Amsterdam - Ideas Worth Spreading

10 december 2018

TED is een wereldwijd succes. Je kent vast één of meerdere TED talks. Voor onze branche is de talk van Ken Robinson een prachtig voorbeeld. De talk ‘Do schools kill creativity’ is meer dan 54 miljoen keer bekeken en legt op een scherpe manier bloot waar het vaak (nog steeds) aan ontbreekt in het onderwijs. Heb jij enig idee hoelang het format van de TED Conference al bestaat?

34 jaar TED, 10 jaar TEDx Amsterdam

TED (Technology, Entertainment, Design) bestaat sinds 1984 en is gestart door de Amerikaanse architect en grafisch ontwerper Richard Saul Wurman, die een vooruitziende blik had. Hij voorzag dat de werelden van technologie, entertainment en design naar elkaar toe zouden groeien.

Om het motto van de conferentie, ‘Ideas Worth Spreading’ kracht bij te zetten werd begin 2009 de TEDx licentie in het leven geroepen. TEDx stelt licentiehouders in staat om onafhankelijk, in dezelfde stijl, een conferentie te organiseren. En zo haalde Jim Stoltze TED naar Amsterdam met in november 2009 de eerste editie van TEDx Amsterdam tot gevolg.

Op 29 november 2018 vond de 10e editie van TEDx Amsterdam plaats in het ITA (International Theater Amsterdam), waarvan Events in Business de productie verzorgde. ‘Wij zijn ontzettend trots dat we de productie mogen verzorgen van TEDx Amsterdam. Het is elk jaar een geweldige uitdaging om alle wensen van het TEDx Amsterdam team te vertalen in een vlekkeloze productie’, aldus operationeel directeur Jan Douwe Rekers.

Creatief directeur Herman Dummer vult aan; ‘Het is een feest om de hoogstaande kwaliteit van de sprekers in combinatie met de creatieve intermezzo’s te ervaren. Met ook een groot compliment voor de presentatie van de hele dag die dit jaar werd verzorgd door Lucas de Man, van Stichting Nieuwe Helden. TEDx Amsterdam is een voorbeeld hoe een sterk format bijdraagt aan het succes van een geslaagd evenement.’

Het verbinden van mensen is de kracht van succes

Voor een gestroomlijnde uitvoer is het noodzakelijk dat de samenwerking tussen het uitgebreide team bestaande uit TEDxAmsterdam, ITA, alle toeleveranciers en Events in Business, perfect is. De maatschappelijke betrokkenheid bij TEDx Amsterdam van deze grote groep levert een energieke dynamiek op. Bij Events in Business ligt daarvoor een essentiële coördinerende rol. Gelukkig is dat één van de sterke punten van Events in Business en sluit mooi aan bij hun visie; Events in Business gelooft dat het verbinden van mensen de kracht van succes is.

Een evenement met een ziel

TEDxAmsterdam is een mooi voorbeeld van een evenement met een ziel. Het organiseren van een evenement, in de zin van zorgen dat alles op het juiste moment op de juiste plek staat, is op zich niet moeilijk. Online vind je voldoende stappenplannen en tips, maar om een ziel in een evenement te brengen heb je specialisten nodig die weten dat het om de chemie gaat van alle onderdelen en betrokkenen, inclusief de gasten. Dat vraagt om een duidelijke regie. Daarnaast is het van belang om een format, zoals bijvoorbeeld TEDx, of een ontwerp voor jouw evenement als basis te hebben. Naast de perfecte uitvoer van een evenement helpt Events in Business haar opdrachtgevers graag met veel passie voor creativiteit om dit ontwerp te realiseren.’

Monique van Dusseldorp, programma directeur van TEDx Amsterdam is. ‘Het is fijn om samen te werken met Events in Business. Ze verstaan hun vak en zijn sterk in het voeren van de regie over zo’n groot team dat betrokken is bij TEDx Amsterdam. Ik vind het knap dat zij, ook onder grote druk, de energie en het enthousiasme hoog weten te houden. Die positieve houding straalt af op iedereen, ook op de gasten in de zaal.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!