We willen weer ideeën met elkaar uitwisselen, 100% offlineWe willen weer ideeën met elkaar uitwisselen, 100% offline
Back Back Column

100 % offline – events na corona

05 oktober 2021

Eindelijk kunnen we elkaar weer echt zien, het onderlinge contact verdient een prominente plek in elk eventprogramma. Zakelijke evenementen gaan er anders uitzien dan voor corona, met meer ruimte om bij te praten en onderling kennis uit te wisselen. Erik Peekel (Aaaaha! Bureau voor live communicatie) zet voor Events.nl een aantal interactieve werkvormen op een rij. Zo kun je de deelnemers met elkaar in gesprek brengen.

Elkaar weer echt zien

De afgelopen anderhalf jaar heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om samen te komen. Op evenementen tref je gelijkgestemden en kun je bijpraten en ervaringen uitwisselen. Dat levert nieuwe ideeën en contacten op en een dosis frisse inspiratie. Als organisator kun je het onderlinge gesprek een plek geven in het programma. Na de golf aan digitalisering wordt nu juist ‘100% offline’ gewaardeerd, even zonder mobieltjes en schermen met elkaar in gesprek gaan.

 • De actrices van Perfect Match! brengen je gasten met elkaar in gesprek
  De actrices van Perfect Match! brengen je gasten met elkaar in gesprek
 • Tafellakensessies
  Tafellakensessies
 • Tafellakensessies
  Tafellakensessies
 • De kunstenaars van het Wandverslag
  De kunstenaars van het Wandverslag

Warm welkom

Direct bij de ontvangst wil je je deelnemers het gevoel geven dat hun komst op prijs wordt gesteld. Wij zetten vaak de actrices in van Perfect Match! Zij houden de lichaamstaal van de gasten in de gaten, zo zien ze wie er niet direct in gesprek raakt met een ander. Op een ongedwongen manier geven ze die gasten wat extra aandacht en brengen hen in gesprek met anderen. Aansluitend wijzen ze de weg, presenteren netwerkspellen en maken polaroidfoto’s van de gasten als aandenken aan de bijeenkomst.

Tafellakensessies

De deelnemers gaan in teams van zo’n acht personen met elkaar in gesprek aan tafel. In drie rondes verkennen zij drie verschillende onderwerpen of uitdagingen. Het proces wordt begeleid door een deelnemer, die de rol van gespreksleider vervult en vooraf is gebriefd. De ideeën worden op het tafelkleed geschreven. Na elke ronde verplaatsen de teams zich naar een volgende tafel en een volgend onderwerp, zo bouwt men verder op de ideeën van andere teams. Elke ronde heeft een ander doel: van ideeën naar concrete acties. Geschikt tot 150 deelnemers, duur: 90 – 120 minuten.

Hackathon

Benut de kennis en visie van je deelnemers door een hackathon te organiseren. Een uitdaging als ‘de digitale klantreis’ wordt vooraf opgedeeld in sub-uitdagingen. In teams bedenkt men oplossingen om samen onder tijdsdruk tot concrete oplossingen te komen. Men kan de oplossingen direct zelf vertalen in actie. Geschikt tot 1000 deelnemers, duur: 60 – 180 minuten.

Walk your talk

Met deze werkvorm vraag je je deelnemers om fysiek stelling te nemen. Door een plek in de ruimte te kiezen geven de deelnemers hun antwoord op een aantal vragen, na elk antwoord gaan zij in gesprek met de gelijkgestemden om hen heen. Je kunt de ruimte bijvoorbeeld in vier hoeken verdelen. Een voorbeeldvraag is ‘Wat wordt jouw volgende stap in hybride werken?’ met als antwoorden ‘Meer thuiswerken’, ‘Minder thuiswerken’, ‘Evenveel thuiswerken’ of ‘Niet meer thuiswerken’.
Geschikt tot 100 deelnemers, duur: 15 – 45 minuten.

Wandverslag

Interactie levert veel output op, deelnemers zien graag direct dat daar iets mee gebeurt. Wij zetten vaak de tekenaars van het Wandverslag in, zij vertalen de opbrengst in een manshoog kunstwerk. De kunstenaars vullen een wand van foamplaten met uitspraken en cartoons. Na afloop kun je dit Wandverslag een plek geven in het bedrijfspand. Op die manier blijven mensen nog lang napraten over het evenement.

Erik Peekel is oprichter van Aaaaha! Bureau voor live communicatie, hij schreef ‘Het evenement dat niemand wil missen – hoe organiseer je dat?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!