10 tips voor het bedrijfsevenement van het jaar10 tips voor het bedrijfsevenement van het jaar
Back Back Nieuws

10 tips voor het bedrijfsevenement van het jaar

07 september 2017

Er komt heel wat de organisatie van een event kijken en het succes ervan hangt volledig af van hoe veel aandacht bepaalde factoren krijgen. De volgende tien tips geven je de mogelijkheid om méér uit je evenement te halen en er de groei van je bedrijf de hoogte in te doen schieten.

Tips voor het beste bedrijfsevenement

1. Plan alles goed in
Zorg ervoor dat je goed op voorhand weet wat er gedaan moet worden en hoe. Zorg al ruim op voorhand voor een goede marketing!

2. Het doel van het evenement
Stel eerst en vooral een duidelijk doel dat je met het event wil bereiken. Wil je een nieuwe sector betreden of een product aanbieden?

3. De titel van het event
De naam of titel van het event speelt een grote rol bij het succes dat je ermee kan bereiken. Voorkom hierbij clichés maar ga wel mee met de tijd!

4. Het programma goed uitwerken
Het programma van een event bepaalt wat bezoekers eruit halen. Zorg dat je goede sprekers ter beschikking hebt!

5. Locatie, locatie, locatie
De locatie van het event is al even belangrijk als de activiteiten zelf. Zowel de omvang als de uitstraling en sfeer van de locatie dragen immers bij aan het succes! Kijk bijvoorbeeld eens bij deze top locatie in Amsterdam.

6. Maak gebruik van promotiemateriaal
Een powerbank bedrukt met jouw bedrijfsnaam of heuse banners waar je merknaam op pronkt, allemaal zijn het vormen van goede marketing. Vergeet eventueel de visitekaartjes en brochures niet.

7. Een goede netwerking
Zorg dat het event genoeg mensen aantrekt en zorg ervoor dat deze ook met elkaar contact hebben. Zeg duidelijk wat jij van medewerkers verwacht om alles vlot te doen verlopen!

8. De uitnodigingen verzorgen
Uitnodigingen versturen kan tegenwoordig via Facebook, e-mail, Twitter, enzovoort. Maak daar dan ook gebruik van om méér mensen aan te trekken!

9. Wees betrokken
Ook tijdens het event zelf is het belangrijk dat jij als bedrijfsleider actief bezig bent met je gasten en de gebeurtenissen.

10. De follow-up
Laat na het evenement een rapport opstellen over het succes ervan, en welke zaken eventueel verbeterd kunnen worden in de toekomst!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!