Vanderkruit - Schotse SpelenVanderkruit - Schotse Spelen
Back Back Bureau- en evenementenorganisatie

Schotse Spelen - VDK SportsEvents

 • Kon. Julianaplein 1
  2635 HD Den Hoorn (ZH)

  Tel: 06 10 55 90 64

 • Schotse Spelen - VDK SportsEvents

In het kort

 • Anders dan anderen
 • Actief in heel Nederland
 • Met slecht-weer-alternatief
 • Professionele begeleiding
 • Perfecte teambuilding

Ga naar de website

De Highland Games worden al vanaf de 11e eeuw georganiseerd in Schotland. In vroegere tijd dienden de Highland Games ervoor om de rangorde binnen een ‘’family-clan’’ te bepalen.
Later ontwikkelden de Highland Games zich meer tot een sportieve uitdaging tussen de diverse clans. De MacGregors, MacWilsons en de MacDonalds bestreden elkaar vooral op het gebied van kracht, snelheid maar ook slimheid.

Iedere county geeft op zijn eigen manier invulling aan de Games. Naast sportieve onderdelen zijn er ook dance and music contests. Maar sommige sportonderdelen worden werkelijk door geheel Schotland heen beoefend. Zo zullen CaberTossing (Boomstamwerpen), Putting the Shot (Keistoten) en Tug of War (touwtrekken) niet snel ontbreken in het programma.

 • Schotse Spelen - VDK SportsEvents
  Vanderkruit - Schotse spelen - Tug of War
 • Schotse Spelen - VDK SportsEvents
  Vanderkruit - Schotse spelen - Scottish Pickles
 • Vanderkruit - Schotse Spelen - King of the Grill
  Vanderkruit - Schotse Spelen - King of the Grill
 • Vanderkruit - Schotse Spelen - Pipe Band
  Vanderkruit - Schotse Spelen - Pipe Band

Vanderkruit heeft een geheel eigen, veilige invulling aan de Games gegeven waarbij authenticiteit de leidraad is gebleven. De Highland Games kunnen op drie niveaus worden beoefend. Van ‘’easy going’’ en sportief tot ‘’only for Heavies’’. Alle onderdelen zijn zo ingericht dat de kans op blessures minimaal is. Deelnemers worden belast maar niet overbelast. Op sommige onderdelen zoals Archery wordt er een individuele prestatie geleverd op andere onderdelen zoals Caber Wave een team- prestatie.

De Highland Games kunnen dan ook prima worden ingezet als teambuildingprogramma. Maar ook als social event waarbij men op ieder onderdeel een andere tegenstander ontmoet. Een prachtige start van uw Highland Games is een optreden van Steve the Bagpipeplayer. Hij assisteert de captains bij het aandoen van de kilts en brengt de teams al spelend naar het wedstrijdveld.

 

Bekijk ook onze andere mogelijkheden:

Typical Dutch Games - VDK SportsEvents

Global Adventure - VDK SportsEvents

 

Voor vragen neem gerust contact op: 06 10 55 90 64 of ga naar de website.

Neem contact op met Schotse Spelen - VDK SportsEvents

Voer hieronder uw informatie in. Een contactpersoon van Schotse Spelen - VDK SportsEvents zal z.s.m. contact met u opnemen.