Vanderkruit SportsEvents: Succes verveelt nooit!Vanderkruit SportsEvents: Succes verveelt nooit!
Back Back Interview

Vanderkruit SportsEvents: Succes verveelt nooit!

06 november 2020

Vanderkruit SportsEvents is dertig jaar actief in de evenementenbranche. Door het hele land organiseert Vanderkruit, als de specialist in internationale sporten en spelen, sportieve activiteiten. Maar ook als de sport ‘stilvalt’ en er gezocht moet worden naar alternatieven, staan zij hun mannetje. Nieuwe activiteiten opstarten en laten slagen, succes verveelt nooit! Zoals bijvoorbeeld met de First Lego League.

Als het aan René van der Kruit ligt mag het een verhaal over de First Lego League worden. Over het komend jaar maakt hij zich geen al te grote zorgen. ‘Corona eindigt ergens’, zegt hij. Alle sportmaterialen van Vanderkruit SportsEvents zijn opgeknapt en op de drie gloednieuwe websites is hij trots. Zoals bijvoorbeeld die van onze Schotse Spelen met Highland Games programma’s op vier niveaus.

First Lego League

In de lange aanloop naar een nieuw, sportief activiteitenseizoen zitten ze bij Vanderkruit SportsEvents niet stil. In tegendeel, de komende tijd loopt de agenda vol met wedstrijden van de First Lego League. Rene: ‘De First Lego League is kort gezegd een robotwedstrijd die bedoeld is om kinderen enthousiast te maken voor techniek.’ Vanderkruit SportsEvents is al 15 jaar betrokken bij de First Lego League in Nederland. ‘kinderen zijn meesters in out-of-the-box denken, daar kunnen wij veel van leren’, vertelt René. Dit is één van de redenen waarom hij de First Lego League zo leuk vindt. Hoewel evenementen massaal worden afgeblazen gaan veel onderwijsprogramma’s gewoon door. Sterker nog, binnen het onderwijs zit men momenteel te wachten op dit soort initiatieven. Hier ligt een kans!

Samenwerkingen

Vanderkruit SportsEvents is op zoek gegaan naar nieuwe regio’s om een samenwerking mee op te starten. En dat is goed gelukt mede doordat er op redelijk korte termijn medefinancierders werden gevonden. De wedstrijden vinden plaats op prachtige locaties als het Museon in Den Haag, het Science Centre in Delft en op de Priva- en Lely Campus in de regio Westland.

Leuke uitdaging

‘De First Lego League is een traject van een half jaar’, vertelt René. ‘Kinderen volgen roboticaworkshops, coaches ontmoeten elkaar in online sessies en zelfs voor de kleuters is er al een ‘techniekfeestje’. Op verschillende zaterdagen in januari en februari vinden de finales plaats. ‘Die gaan hoe dan ook door’, vertelt hij. ‘Wij zijn ons aan het oriënteren op onlinemogelijkheden en dat is een hartstikke leuke uitdaging. De nieuwste technieken bij een techniekwedstrijd klinkt logisch toch?’

Graag bereid tot extra’s

Punctueel organiseren, daar zijn ze bij Vanderkruit SportsEvents goed in. Niet voor niets waren zij huisorganisator van Rijkswaterstaat. ‘Bovendien zijn wij een loyale organisatiepartner en altijd bereid iets extra’s te doen. Het voortouw nemen in subsidietrajecten om zo in een nieuwe regio de First Lego League finale te realiseren is hier een mooi voorbeeld van’, zegt René. Er is veel wat op dit moment niet kan, maar laten wij vooral kijken naar wat er wél kan! Vooruit met de geit!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!