Multiplayer free roam VR: the next level in VRMultiplayer free roam VR: the next level in VR
Back Back Nieuws

Multiplayer free roam VR: the next level in VR

30 januari 2023

Multi player free roam VR is de ultieme virtual reality ervaring voor meerdere personen. Ondergedompeld in de virtuele wereld kan men de strijd aangaan in diverse game plays. De spelers zijn volledig vrij in hun bewegingen, geen kabels of ingewikkelde tracking systemen. Op een speelveld van 4x4 meter voor 4 players of 6x6 meter voor 6 players kan men zich volledig uitleven en moeten de spelers met elkaar de vijand bestrijden. Teamplay is belangrijk, maar uiteindelijk is er maar 1 winnaar. Action events lanceert als eerste in Nederland deze VR-ervaring op mobiele basis.

Hoe lang bestaat multi player free roam ?

Met de opkomst van vaste lokaties wereldwijd zijn de ontwikkelingen op VR-gebied in een stroomversnelling geraakt. Free roam VR bestaat op deze vaste locaties al een aantal jaren, maar om deze vorm van VR te beleven, was er sprake van een ingewikkeld trackingsysteem dat boven het speelgebied was bevestigd zodat de spelers konden worden gevolgd in het speelveld. Vandaar dat dit mobiel niet realiseren was…… tot nu toe.

Wat is er nieuw ?

Action events lanceert als eerste in Nederland deze VR-ervaring op mobiele basis. Met behulp van de modernste technologie, met name in de software, zijn trackers boven het speelveld overbodig geworden.

Voor wie is dit geschikt ?

Multi player free roam VR kan alleen indoor worden gespeelt.  De beschikbare ruimte moet 6x6 meter zijn voor 6 spelers. Zonlicht verstoort de tracking in de VR-bril. Voor bedrijfsfeesten waarbij teambuilding een thema is, of voor een event waarin capaciteit een rol speelt, is multi player free roam een uitkomst. Een game duurt ± 10 minuten, de capaciteit is daarmee 24 spelers per uur. Ter plekke kan er een keuze gemaakt worden meerdere VR-ervaringen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!