Elektronisch meets klassiek tijdens AETHER in NoorderkerkElektronisch meets klassiek tijdens AETHER in Noorderkerk
Back Back Nieuws

Elektronisch meets klassiek tijdens AETHER in Noorderkerk

15 oktober 2019

De architectuur van De Noorderkerk inspireerde audiovisueel kunstenaars Boris Acket, Nick Verstand en cellist Maarten Vos tot een licht- en geluidshow met een combinatie tussen elektronisch en klassiek. Tijdens het Amsterdam Dance Event op 19 oktober zullen zij hun productie Aerther ten gehore brengen.

Ruimte als medium

Aether is een avondritueel waarin de architectuur van De Noorderkerk (in het hart van de Jordaan) wordt gebruikt in een surround compositie met 32 speakerpoints (powered by 4DSOUND) en een kleurrijke dikke mist zich vermengt met geluid en live geschilderde ‘airfresco’s’. Cellist en modular synthesist Maarten Vos schrijft speciaal een compositie voor het Knipscheer orgel van de Noorderkerk om de kern van de installatie te begeleiden.De makers onderzoeken ruimte als medium. In hun proces gebruiken ze muziek, licht, ruimtelijke audio en kinetische elementen om een nieuwe manier van het beleven van de ruimte om je heen te onderzoeken en bloot te stellen.

Nieuwe locatie voor ADE

De Noorderkerk, door het jaar heen het huis van Noorderkerkconcerten die elke zaterdagmiddag klassieke concerten organiseert, was nog niet eerder als locatie onderdeel van ADE, maar zal dit jaar worden getransformeerd tot een zintuigelijke ervaring.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.noorderkerkconcerten.nl. ADE card-holders krijgen €2,50 korting, tickets zijn beperkt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!