Nieuwjaarsvegen introduceert WEL STOREN/WEL STOREN AUB deurhangerNieuwjaarsvegen introduceert WEL STOREN/WEL STOREN AUB deurhanger
Back Back Nieuws

Nieuwjaarsvegen introduceert WEL STOREN/WEL STOREN AUB deurhanger

30 december 2016

Voor het traditionele Nieuwjaarsvegen halen duizenden Nederlanders op 1 januari vanaf klokslag 12.00 uur de bezem door de buurt. Tenminste, als ze op tijd wakker zijn. Om mensen een handje te helpen wordt in de Amsterdamse Jordaan daarom een oude traditie in ere hersteld: de porder. Deze menselijke wekker tikte met zijn porstok op slaapkamerramen om arbeiders op tijd te wekken. Wakkere Supporters van Schoon doen dat op 1 januari natuurlijk niet zomaar bij iedereen. Voor wie wel graag de bezem wil oppakken, maar nog even niet is opgestaan introduceert organisator NederlandSchoon de WEL STOREN/WEL STOREN AUB Deurhanger. Die hang je aan de deur of plak je achter het raam, zodat de buurt weet dat je graag gestoord wordt om gezellig te gaan vegen.

De ene kant (WEL STOREN AUB) is voor mensen die een extra por nodig hebben, omdat ze nog met een lichte hoofdpijn in bed liggen; de andere kant (WEL STOREN AUB) voor hen die weliswaar heel graag willen vegen, maar even de tijd zijn vergeten. De deurhanger is te downloaden op de website Supporter van Schoon; om uit te printen voor op raam of voordeur dan wel deze online via bijvoorbeeld de buurt-app of social media te verspreiden.

De landelijke aftrap

Waar: de Noordermarkt in Amsterdam
Wanneer: 1 januari om 11.30u
Wat: Lokale winkelier, tevens Supporter van Schoon, fungeert eenmalig als Porder voor de buurt, Buurtbewoners (rondom Noordermarkt) vegen, Jordanees Wesly Bronkhorst omlijst het met een aantal liedjes. Rsvp via edzart@exprtease.nl of 06-24746698

Eerste goede daad van het jaar

Rood papier, verschoten vuurpijlen; de straten liggen op Nieuwjaarsdag vol met vuurwerkresten. Die zijn slecht voor het milieu én zien er niet gezellig uit. NederlandSchoon roept daarom alle Supporters van Schoon op om 1 januari de bezem op te pakken. Nieuwjaarsvegen is goed voor het milieu en goed voor de buurt. Meedoen is heel makkelijk: pak op 1 januari om klokslag 12.00 uur ’s middags een bezem, veger en blik en stap de straat op. Als het goed is, vind je daar je buren, die je meteen even gelukkig nieuwjaar kunt wensen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!