Zweven over het Floriade-terreinZweven over het Floriade-terrein
Back Back Nieuws

Zweven over het Floriade-terrein

19 juli 2021

Dit weekend vlogen de eerste bezoekers in de zojuist geopende kabelbaan over het Floriade-terrein. Voordat Floriade Expo 2022 in Almere haar deuren opent voor publiek, biedt Floriade Preview al een vooruitblik. Tot en met 26 september kan iedereen een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst. En waar de basis wordt gelegd voor de nieuwe stadswijk Hortus.

35 meter hoog

'Heel bijzonder om het terrein van Floriade en mijn stad vanuit de kabelbaan te kunnen zien. Zo heb ik Almere nog nooit gezien!”, vertelt een enthousiaste bezoeker. Hoe gaaf is dat? Vliegen over het Floriade-terrein op een hoogte van 35 meter. Bezoekers van Floriade Preview komen dit weekend vooral voor de eerste rit in de kabelbaan. De kabelbaan geeft een uniek vogelperspectief over de rechthoekige verkavelingsstructuur en het arboretum. Dit is de eerste kabelbaan in Nederland die deels boven een snelweg loopt. De totale lengte van de kabelbaan is 850 meter.

 

Floriade Preview

Bezoek t/m 26 september 2021 Floriade Preview. Benieuwd naar de plek waar Floriade verrijst? Breng dan een bezoek aan Floriade Preview en krijg een uniek kijkje achter de schermen op het 60 hectare grote Floriade-terrein in aanbouw. Vaar met de boot over het Weerwater vanaf de Esplanade in Almere Centrum, of kom met de fiets of de auto en parkeer op 15 minuten lopen van de ingang. De bootvaart is inbegrepen in je Floriade Preview ticket.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!