Zwarte Cross binnen 2 uur uitverkochtZwarte Cross binnen 2 uur uitverkocht
Back Back Nieuws

Zwarte Cross binnen 2 uur uitverkocht

21 november 2022

De Zwarte Cross 2023 is uitverkocht. De kaarten voor het festival, dat van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli 2023 zal plaatsvinden in Lichtenvoorde, waren zaterdagochtend binnen twee uur de deur uit.

Na 1092 dagen was het dan eindelijk weer zover: de voorverkoop van de tickets voor de Zwarte Cross. Voor het eerst sinds 2019 maakten Zwarte Crossers zich weer op voor een zaterdagochtend kaarten scoren. Alle festivalgangers die door de wachtrij kwamen konden maximaal 10 tickets per persoon bestellen. Dat zij de slogan 'Nøhlen is dodelijk' omarmd hebben is duidelijk. Zonder genøhl werden alle Zwarte Cross tickets verkocht! 

Soepel verlopen

Dit jaar is de kaartverkoop zonder problemen verlopen. Mede dankzij de digitale wachtrij. Uren van tevoren klaarzitten had geen zin, want de kaartverkoop vond plaats op basis van willekeurige plaatsing in de wachtrij. Dit alles zorgde ervoor dat het hele proces tot grote tevredenheid van de organisatie van de Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed, verlopen is.

Wachtrijvideo

Wachten duurde minder lang door de wachtrijvideo, speciaal gemaakt voor deze voorverkoop. Met de wachtrijvideo konden bezoekers kijken naar een programma van ongeveer 10 minuten vol entertainment, humor, maar ook serieuze berichtgeving. Een belangrijk punt daarbij was huftergedrag. Huftergedrag is een probleem dat de organisatie van de Zwarte Cross graag tegen wil gaan en daarom staat de bestrijding hiervan hoog op de prioriteitenlijst. 'Ben jij een pummel (m/v/x) die zich schuldig maakt aan wildplassen, biergooien, racistische opmerkingen maken, de boel slopen, en/of ongevraagd aan medebezoekers peuteren? Of denk jij dat zulk gedrag stiekem wel mag op de Zwarte Cross? Twijfel dan niet en koop vooral géén kaarten voor de Zwarte Cross 2023. We hopen dat je jouw tickets gunt aan iemand die de waarden van ons festival wel respecteert en aanhangt: vrijheid, uitbundigheid, humor en gemoedelijkheid.'

TicketSwap

Nu de Zwarte Cross 2023 uitverkocht is raadt de organisatie alle mensen die achter het net gevist hebben aan om TicketSwap in de gaten te houden: 'TicketSwap is de enige partij waarbij we een 100% veilige transactie kunnen garanderen. Koop dus nooit kaarten via andere kanalen.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!