Zuid-Limburg werkt samen tijdens Bergdorf-EM 2020Zuid-Limburg werkt samen tijdens Bergdorf-EM 2020
Back Back Nieuws

Zuid-Limburg werkt samen tijdens Bergdorf-EM 2020

23 januari 2020

Het bergdorpje Vijlen, de gemeente Vaals en Visit Zuid-Limburg gaan de komende maanden samenwerken om de toeristische regio Zuid-Limburg te promoten rondom de Bergdorf-EM 2020, het EK Voetbal voor Bergdorpjes, dat in juni in het Zwitserse Gspon wordt gehouden. Zowel in de aanloop naar als gedurende het voetbalevenement worden Zuid-Limburg, Vijlen en de gemeente Vaals in het bijzonder, zichtbaar gemaakt en verder op de kaart gezet.

Kwalificatie

Het Nederlandse bergdorpje Vijlen (280 m. +NAP) verzekerde zich in november 2019 van deelname aan de Bergdorf-EM 2020 in het Zwitserse Gspon (2000 m. +NAP). Deelname aan dit EK Voetbal voor Bergdorpjes is gekoppeld aan de kwalificatie van het Nederlands elftal voor de UEFA EURO 2020. Oranje kwalificeerde zich voor dit toernooi na een gelijkspel tegen Noord-Ierland.

Hofleverancier Alpen Oranje

De Bergdorf-EM in Gspon, met het hoogstgelegen voetbalveld van Europa, is van 11 t/m 14 juni 2020. Hofleverancier van het Alpen Oranje is de voetbalclub RKVV Vijlen. Het EK Voetbal voor Bergdorpjes wordt, net als het EK Voetbal voor landenteams, een keer in de vier jaar gehouden. In 2012 vertegenwoordigde RKVV Vijlen Nederland al als Alpen Oranje tijdens de Bergdorf-EM.

Live op televisie 

Het Alpen Oranje speelt tijdens de Bergdorf-EM 2020 tegen Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Het team voetbalt de openingswedstrijd van het toernooi tegen aartsrivaal Duitsland. Zaterdagavond speelt Nederland tegen het thuisland Zwitserland, deze wedstrijd wordt live uitgezonden op de Zwitserse televisie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!