Back Back Nieuws

Zonnebloem en Mora investeren in kleine feestjes van het leven

12 december 2014
Een vaarvakantie met MPS de Zonnebloem wordt altijd als een feest beleefd. Dit keer deden de Zonnebloem en Mora er een schepje bovenop. Ze trakteerden 70 vakantiegangers met een lichamelijke beperking op een ‘Ik Hou van Holland’-kerstfeest. En ook volgend jaar organiseren ze samen de nodige feestmomenten.

Nadat MPS de Zonnebloem aanlegde in Keulen, kwam een heel gezelschap aan boord, waaronder Bennie Solo en Cora van Mora, voor een speciale feestavond. De vakantiegangers genoten met volle teugen. Zo ook Piet Sijm: ‘Heel veel muziek, heerlijke hapjes, een quiz… het was echt een geweldige avond.’ Hoogtepunt was voor Piet het optreden van Bennie Solo. ‘Die zorgde echt voor een geweldig stuk entertainment. Mensen laten meezingen, polonaises met rolstoel en al.’ Zelf kreeg hij ook de microfoon in handen. ‘Drie keer zelfs. Vond ik heel leuk, ik zing graag, doe het ook wel tijdens Zonnebloem-activiteiten thuis, in Enkhuizen.’

Samenwerking
Het feest werd mede mogelijk gemaakt door snackfabrikant Van Geloven, onder meer bekend van Mora. En als het aan bestuursvoorzitter Peter Doodeman ligt, volgt er in 2015 meer plezier. Samen met Zonnebloem-directeur Noud van Rooij ondertekende hij gisteravond een samenwerkingsovereenkomst. Doel: ook volgend jaar weer zoveel mogelijk mensen met een lichamelijke beperking te laten genieten van ‘kleine feestjes van het leven’.

Doodeman: ‘We willen als bedrijf iets betekenen voor onze omgeving. En de Zonnebloem staat dichtbij onze medewerkers. Zij zetten zich graag in als vrijwilliger tijdens activiteiten die we samen met de Zonnebloem organiseren. Zo hebben we tijdens het WK een strandbarbecue georganiseerd. Ook de bioscoopmiddag, met 100 Zonnebloemdeelnemers, was een groot succes.’

Ook Noud van Rooij, directeur van de Zonnebloem, is erg tevreden over de samenwerking: ‘Samen kunnen we mensen met een lichamelijke beperking bijzondere dagen bezorgen, waar ze echt naar uitkijken. Ook komend jaar weer.’ Op het gezamenlijke programma voor 2015 staan onder meer een bioscoopmiddag in Maastricht, een zomerfestijn en een feestelijk kerstevent op MPS de Zonnebloem.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!