Zoeken naar de beste oplossing voor beide partijen #4 Jolanda Jansen, Rotterdam AhoyZoeken naar de beste oplossing voor beide partijen #4 Jolanda Jansen, Rotterdam Ahoy
Back Back Nieuws

Zoeken naar de beste oplossing voor beide partijen #4 Jolanda Jansen, Rotterdam Ahoy

24 maart 2020

Na de persconferentie en de nieuwe maatregelen van maandag 23 maart is het weer opnieuw groeperen. De berichtgeving volgt elkaar snel op. Samen met een aantal kopstukken uit de evenementenbranche blijven wij de balans opmaken. Hoe gaan zij om met de aangepaste regels, hoe houden zij hun hoofd boven water en misschien nog wel belangrijker: welke mooie initiatieven of lessen komen er bovendrijven? Wat betekent de coronacrisis voor de evenementenbranche #4. Aan het woord: Jolanda Jansen, directeur Rotterdam Ahoy.

Hoe gaan jullie om met het annuleren van evenementen?

Elk evenement in Ahoy is maatwerk. We zijn met onze klanten in gesprek om te kijken naar de beste oplossing voor beide partijen.

Welke maatregelen kunnen we nemen?

Op dit moment kunnen er tot 1 juni geen evenementen plaatsvinden. We zullen moeten kijken hoe de situatie zich ontwikkelt. Hopelijk voor iedereen in onze branche, van locatie tot cateraar en van organisator tot toeleverancier, duurt dit niet te lang. Belangrijker is dat de gezondheidssituatie zo snel mogelijk onder controle komt en wensen wij daar iedereen die daarbij betrokken is, veel sterkte en wijsheid.  

Hoe kunnen we ons in de toekomst voorbereiden op een dergelijk scenario?

Belangrijk is voor alle organisatoren en betrokkenen steeds na te denken over scenario’s en het mogelijk verzekeren daartegen. Daar zal de komende tijd zeker veel over gesproken worden.

Wat vind je van de branchespecifieke maatregelen van de overheid?

Overheid heeft een indrukwekkend pakket aan maatregelen genomen voor ondernemers en ZZP’ers. Daarnaast is het goed naar specifieke maatregelen per branche te kijken. Verschillende brancheverenigingen zijn hiermee bezig; VVEM, CLC Vecta, KHN. Specifiek kunnen wij ons voorstellen dat door de abrupte maatregelen op 12 maart evenementen die daar heel dicht op zaten extra hard getroffen zijn en niets meer bij konden sturen. Daar zou goed naar gekeken moeten worden.

Om met een positieve noot te eindigen: welke slimme of mooie initiatieven ontpoppen zich bij jullie?

Ja, bijvoorbeeld een mooi initiatief van Radio 538 en Davina Michelle. Zij treedt de komende tijd in een leeg Ahoy op en deze miniconcerten worden uitgezonden. Verder zouden de bekende Terschellingse caféhouder Hessel en zijn dochter Tess in Ahoy staan met een concert. Zij hebben een kampvuurconcert gegeven en dit is live via social media uitgezonden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!