Zinderende zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum Zinderende zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum
Back Back Nieuws

Zinderende zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

18 juli 2023

Op de vierde editie van de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum staan de zintuigen centraal. Van zaterdag 29 juli t/m vrijdag 11 augustus kunnen bezoekers de zomerse sferen in het museumpark zelf ervaren door hun zintuigen in te zetten tijdens de speciale Zomerroute die dwars door het museumpark voert. Op diverse locaties zijn vragen te beantwoorden door de zintuigen in te zetten. Luister, voel, hoor, proef en kijk; elk goed antwoord verdient een stempel. Zijn er minimaal acht stempels verzameld? Dan kun je bij de Bakkerij terecht om je smaakpapillen te testen.

Op en rondom de pleinen in het museum is er voor iedereen iets te zien en te doen, met muziek, doe-activiteiten voor kinderen, rondleidingen, workshops en lekker eten & drinken bereid en geserveerd vanuit authentieke foodtrucks en natuurlijk de eigen frietbakkerij, poffertjeskraam, pannenkoekenherberg en ijssalon Venezia, om maar enkele te noemen. Van de ene kant naar de andere kant van het museumpark? Reis mee in één van onze authentieke trams, die rijden namelijk de hele avond. Zomeravonden in het Openluchtmuseum, een avondje uit voor het hele gezin.

Zintuigenroute

Nieuw deze editie is de Zintuigenroute. Bij binnenkomst ontvangt de bezoeker een programmaboekje Zomeravonden met daarin een plattegrond en de zintuigenroute. Op verschillende locaties langs deze route kunnen zintuigenvragen beantwoord worden. Geuren raden, blind voelen, zoekplaatjes, luisterspelletjes en proefhappen. Bij een goed antwoord krijgt je een stempel, zijn er acht stempels verzameld dan wacht een lekkere verrassing.  De route leidt langs onder andere de scheepswerf, het Chinese restaurant, de Stellingmolen uit Delft, de wasserij uit Overveen, het schooltje uit Lhee en de papiermolen. Zo ervaar je het hele museumpark in één avond, Nederland in een notendop.

Workshops & Anansi

Er zijn diverse workshops waar bezoekers gratis aan kunnen deelnemen. In Loods Goes zijn korte animatiefilms te zien over de Avonturen van Anansi de spin.

Zomeravondmuziek

Zonder de Bronco Brothers geen Zinderende Zomeravonden. Het populaire muzikale duo verplaatst zich over de pleinen en verrast het publiek met hun uitgebreide repertoire van jazz, pop, reggae en rock ’n roll. Meezingen is gewenst! Op het Picknickplein draaien de mannen van Plaatjes vullen Gaatjes een lach op je gezicht met o.a. happy rock-’n-roll, lome bossanova en goede én foute disco gecombineerd met hits van nu. Op het Zaanse Plein, het Picknickplein en het plein voor herberg de Hanekamp is het goed toeven, in de zomerse setting van het museumpark. Lekker eten en drinken geserveerd vanuit foodtrucks en onze eigen horecapunten. Met leuke activiteiten in de buurt, om van te genieten of om mee te doen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!