Back Back Nieuws

Ziggo Dome telt af naar opening

29 mei 2012
Het aftellen is begonnen; nog een maand te gaan en dan opent Ziggo Dome haar deuren voor het publiek. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe concertlocatie in Amsterdam. Daarnaast wordt op 8 juni de imposante ledgevel in gebruik genomen.

 

Openingsreeks van concerten

De unieke openingsreeks van concerten, die Ziggo Dome eerder dit jaar aankondigde, wordt afgetrapt door Marco Borsato op zondag 24 juni. Grote namen als Pearl Jam, Sting, Madonna, John Fogerty en Paul Simon zullen hem volgen in deze openingsmaand.

 

Nationale en internationale namen

Na de sensationele openingsmaand hervat Ziggo Dome dit najaar het programma met een aantal nationale en internationale namen, zoals Bløf, George Michael, Lionel Richie, The Black Keys en Jason Mraz. Absoluut hoogtepunt wordt een optreden van wereldster Lady Gaga, die Amsterdam aandoet als onderdeel van haar ‘Born This Way Ball’ wereldtournee.

 

Geen officiële opening

Binnen de filosofie van de Ziggo Dome is het de belangrijkste taak om een ontmoeting tussen fans en hun idolen optimaal te faciliteren. Want het draait niet om de locatie, maar om de fans en de artiest. Met deze insteek is dan ook besloten geen officiële opening te organiseren.

 

Intieme zaal

Ondanks de grootte van de zaal (17.000 personen) wordt deze door verschillende artiesten bestempeld als ‘intiem’. Ook dit zal de beleving voor het publiek tot een hoger niveau brengen, naast natuurlijk het bieden van een perfecte akoestiek, goede zichtlijnen en gastvrijheid.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!