Zevende editie VRDays Europe in het teken van Immersive TechZevende editie VRDays Europe in het teken van Immersive Tech
Back Back Nieuws

Zevende editie VRDays Europe in het teken van Immersive Tech

23 september 2021

Van 13 tot 17 november is Amsterdam voor het zevende jaar op rij de locatie voor VRDays Europe. Het is het grootste Virtual & Augmented Reality festival van Europa en staat dit jaar in het teken van Immersive Tech. Op elk van de vijf dagen van de ‘Immersive Tech Week’ staat een ander thema centraal, met aandacht voor de impact die nieuwe technologieën hebben. Met onderwerpen van ethiek tot educatie en van wetenschap tot kunst, richt het event zich op verbinden, inspireren en het verder ontwikkelen van het XR-ecosysteem. Deze editie van VRDays Europe is internationaler dan ooit, met partnerevenementen en een indrukwekkend virtueel programma waarvan de details later bekend worden gemaakt. Tickets zijn verkrijgbaar op vrdays.co.

Wereldwijd event in eigen land

Immersive Tech Week (ITW) bewijst dat het mogelijk is om een wereldwijd evenement te organiseren, zonder het land te verlaten. Het festival vindt plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Oosterdok, online in de Laval Virtual World en op verschillende plekken ter wereld via Global Partner Events. Dit jaar is VRDays Europe behalve voor professionals ook toegankelijk voor publiek en wordt aandacht besteed aan verantwoordelijk omgaan met nieuwe technieken. Elke dag staat een ander thema centraal:

  • Dag 1: Werk, leven en ethiek
  • Dag 2: Educatie, veiligheid en diversiteit
  • Dag 3: Industrie, marketing en commercie
  • Dag 4: Wetenschap, onderzoek en gezondheidszorg
  • Dag 5: Kunst

Serieuze impact

Benjamin de Wit, Directeur van het VRDays festival, over ITW: 'We willen een plek creëren waar overheden, bedrijven, onderzoekers, artiesten en het publiek ideeën uitwisselen over de opkomst van nieuwe technologieën. VR, AR, de metaverse en andere toepassingen hebben een serieuze impact op ons leven en het is belangrijk daar verantwoordelijk mee om te gaan. Onze exposanten kunnen echt contact maken door in hun virtuele privékantoor presentaties en pitches te houden. Bezoekers krijgen ook de kans om zelf in creatieve ervaringen te duiken met de Church of VR selectie. En dit jaar kan het publiek voor het eerst deelnemen aan de discussie. In de Citizens’ Think Thank wordt gesproken over het ontwerpen van de perfecte virtuele wereld. Praat je mee?'

Over VRDays Europe

Dutch Virtual Reality Days is opgericht in 2015 en organiseert jaarlijks het VRDays Europe festival in Amsterdam. Doel van de stichting is het stimuleren van de productie van VR-content, het bieden van een platform voor VR-professionals en het faciliteren van kennisdeling in Europa. De eerste VRDays in oktober 2015 waren meteen een groot succes: het event was uitverkocht en er was veel media-aandacht. VRDays brengt makers samen met verschillende sectoren en investeerders om bedrijven en content in deze opkomende industrie een boost te geven. De stichting heeft een internationale focus en richt zicht op het benutten van het potentieel van de Europese VR/AR/MR-industrie op wereldniveau. Zie voor meer informatie ook vrdays.co.

Over Laval Virtual

In de 23 jaar van haar bestaan heeft Laval Virtual zich ontwikkeld tot belangrijke facilitator voor organisaties in de VR/AR- en immersive tech-sector. Het bedrijf leidt en verbindt professionals door het organiseren van evenementen en conferenties in Europa en Azië en fungeert daarnaast als kenniscentrum. Laval Virtual organiseert een jaarlijkse internationale expositie over vitual en augmented reality, de laatste hybride editie vond plaats van 7-9 juli 2021.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!