Zet je schrap voor hét kerstspektakel van het jaarZet je schrap voor hét kerstspektakel van het jaar
Back Back Nieuws

Zet je schrap voor hét kerstspektakel van het jaar

08 november 2023

De voorpret voor kerst kan al beginnen. Vanaf 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024 is Valkenburg aan de Geul omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Gedurende meer dan 50 dagen kun je jezelf helemaal onderdompelen in de kerstsfeer in Valkenburg. Zowel ondergronds als bovengronds bestaat de betovering uit kerstmarkten, spraakmakend straattheater, wandelingen in kerstsfeer en de kerstparade. Daarnaast zal het hulpje van de kerstman, Professor Dr. Falckenstein, in Valkenburg weer alle wensen verzamelen en zorgen dat deze bij de Kerstman terecht komen. Bovendien zijn we dit jaar wederom als eerste en enige Nederlandse kerstmarkt- en stad ooit uit heel Europa genomineerd voor European Best Christmas Market 2024!

Bovengrondse en ondergrondse belevingen

Als vanouds proef je de kerstsfeer niet alleen boven de grond, maar ook onder de grond. Je vindt kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Nog meer ondergronds kerstplezier vind je in de kerstgrotten van MergelRijk en Attractiepark Kabelbaan. Boven de grond vind je Santa’s Village op het Theodoor Dorrenplein en zijn er tal van wandelingen waarmee je de kerstsfeer in en rondom Valkenburg kunt proeven. De routes van de Route d’Amuse verleiden je met heerlijke versnaperingen onderweg. Tijdens de Kribkeswandelingen ontdek je de kerstsfeer in alle rust en de Christmas Shadow Lights route toont je de highlights van Valkenburg op unieke wijze met interactieve elementen. Ook de ganzen van de ganzenparade zijn weer van de partij en waggelen onder muzikale begeleiding door het centrum van Valkenburg.

Tickets & bereikbaarheid

Plan je bezoek aan Kerststad Valkenburg vooraf en tijdig om rijen en teleurstelling te voorkomen. Tickets van de verschillende activiteiten zijn nu al online verkrijgbaar. Met het openbaar vervoer is Valkenburg goed bereikbaar met de treinen van Arriva. Voor slechts 5 euro koop je een treinticket waarmee je met 1 volwassene en 1 kind van en naar Kerststad Valkenburg reist. Kom je toch met de auto? Bereid je bezoek dan extra goed voor en koop vooraf uw parkeerticket voor verschillende weekenden in december en tijdens de kerstvakantie. Wil je genieten van meer rust en ruimte tijdens je bezoek aan Kerststad Valkenburg? Breng dan een bezoek op een doordeweekse dag. Zo houden we de stad toegankelijk voor iedereen die wil genieten van de ultieme kerstsfeer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!