Back Back Nieuws

Zesde editie VENUEZ 09 vol talks & trends

06 april 2009
Hét hospitality & style event van het jaar: VENUEZ 09, vond op dinsdag 31 maart en woensdag 1 april plaats. 4500 professionals vonden in de Amsterdam Convention Factory TRADE, TALKS & TRENDS op het gebied van beverage, producten, diensten, technologie en design.

Een onmiskenbaar succes dit jaar waren de MINIBAR’s. Deze kleine beverage stands boden een waar assortiment aan recent gelanceerde producten die grote belangstelling genoten.

In de arena van de School of Spirits haalden bartender en spiritliefhebbers hun hart op aan dranken in verschillende categorieën. Zeer populair was het Rumfest onder leiding van Ian Burrel, de rum koning uit Engeland.

Op dinsdag vond de finale van Coffee In Good Spirits plaats. In samenwerking met Dutch Coffee Promotion werd deze competitie voor het eerst in Nederland gehouden. Tijdens deze finale streden zowel baristi en bartenders met als doel de perfecte Irish coffee en de beste koffie cocktails te serveren. Grote winnaar was Robert Schinkel, die Nederland vertegenwoordigt tijdens het wereldkampioenschap in Keulen, Duitsland.

Onder luid gejuich werd de Coffee & Cocktail Flairshow op de woensdag gehouden, waar verschillende flairtenders het opnamen om de ultieme flairshow neer te zetten. Pronkstuk van deze show was Nicolas Saint Jean, de internationale flairtenderheld van dit moment.


Bartender Network stond dit jaar weer garant voor een spraakmakend programma met nationale én internationale cocktailhelden in hun eigen bar. Javier de las Muelas scoorde hoge ogen met zijn cocktail in een vleesetende plant.


Een andere primeur was de I Lounge Inside, het ontwerp van Gielissen als oplossing voor het rookverbod in de horeca. Speciaal voor VENUEZ ontwikkelden zij er één voor op dit event.

De reacties van zowel bezoekers als standhouders waren enorm positief en er heerste een overall zeer opgewekte stemming. De mineur van de huidige marktomstandigheden was ver te zoeken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!