Back Back Nieuws

Zento organiseert theaterstuk voor Koningspaar in Roosendaal

15 juni 2013
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Maxima bezochten afgelopen week de provincies Limburg en Noord-Brabant. In opdracht van gemeente Roosendaal organiseerde Zento het culturele spektakel op de Oude Markt tijdens het bezoek aan de stad Roosendaal.

Zes weken geleden werd bekend dat Roosendaal een van de steden was waar het Koningspaar een bezoek aan zou brengen. Vanaf dat moment werd Zento direct aan tafel uitgenodigd voor een brainstorm. Twee weken later startte de voorbereidingen.

Verleden, heden en toekomst
Samen met regisseur Martin Hierck ontwikkelde Zento een concept voor een theaterstuk welke het verleden, het heden en de toekomst van Roosendaal uitbeeldde. Producer Co Vergouwen en muzikant Joost Verbraak tekenden voor het werkelijk schitterende lied; 'De Cadans van Roosendaal'. In totaal werkten 220 personen aan de artistieke en technische productie die op 4 podia werd voorgedragen. Dit alles onder de productionele en creatieve verantwoordelijkheid van Maarten Verheij en Joris Blom van Zento.

Theater van Roosendaal
Het koningspaar werd ontvangen bij de welkomstpoort. Na het openen van het theaterdoek betrad het koningspaar 'het theater van Roosendaal' en werden zij welkom geheten door een duizenden bezoekers. Na het sluitstuk, de 'Grande Finale', verliet het Koningspaar het bordes van het oude Raadhuis. Nog voor zij de koetsen in stapten om hun reis te vervolgen, groette Roosendaal nog eenmaal het paar met een passend 'Oudoe' door een valdoek van 12 meter vanaf de St. Janskerk.

Fotografie: Timo Reisiger

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!