Back Back Nieuws

Zandsculpturen Festival op historische locatie

21 januari 2010
Kasteel Hoensbroek organiseert in samenwerking met de Zandacademie vanaf 14 juni het grootste Zandsculpturen Festival in Nederland. Het thema “ridders en kastelen” wordt uitgebeeld in metershoge zandbeelden door dertig zandkunstenaars van de Zandacademie, uit binnen- en buitenland. Het kasteel organiseert het evenement om naast het historisch aanbod de “funfactor” van het kasteel uit te breiden en het kasteelbezoek extra aantrekkelijk te maken voor inwoners en toeristen.

 


Tijdens het Zandsculpturen Festival krijgen historische taferelen en verhalen, ridders, prinsessen, musketiers en fantasiesculpturen een plekje naast het nagebouwde Muiderslot, Slot Loevestein en Kasteel de Haar. Sommige zandsculpturen worden tot 7 meter hoog. Ook de verschillende bouwfases in de geschiedenis van Kasteel Hoensbroek worden nagebouwd.

 

1,5 miljoen kilo zand
Met in totaal 1.500.000 kilo speciaal sculptuurzand uit Nijmegen vermengd met maaszand uit Herten gaan 30 binnen- en buitenlandse carvers aan de slag om er iets prachtigs van te maken. Drie weken zijn de bouwers daarmee bezig. Met de bouw wordt begin juni gestart (na afloop van het Riddertoernooi). Het festival opent op 14 juni. In de eerste week leggen de carvers de laatste hand aan de zandbeelden. Voor bezoekers biedt dat de kans om de carvers aan het werk te kunnen zien.

 

 

Sculpuurclinic volgen

Naast het festival op het domein van het kasteel komt op het eerste binnenplein een grote zandbak met speciaal sculptuurzand. Bedrijven, organisaties en personeelsverenigingen kunnen hier sculptuurclinics volgen in het kader van teambuildingsdag of personeelsuitje.

 

Kasteel Hoensbroek is onderdeel van Historisch Goud. Kasteel Hoensbroek is het enige museumkasteel in Limburg dat te bezoeken is. Bovendien is het kasteel het tweede drukstbezochte kasteel van Nederland (na het Muiderslot). Het kasteel heeft de ambitie om de geschiedenis van Kasteel Hoensbroek op een aansprekende manier te presenteren. Het organiseren van het Zandsculpturen Festival sluit hier op aan.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!