Back Back Nieuws

Zandreplica Vigeland tijdens The Hague Festivals

11 juni 2009
In het kader van The Hague Festivals 2009, organiseert de World Sand Sculpting Academy / Zandacademie in samenwerking met de Gemeente Den Haag en de Ambassade van Noorwegen de bouw van een zandsculptuur op het Buitenhof. De sculptuur zal klaar zijn  a.s. zondag 14 juni en zal te bewonderen zijn tot en met 28 augustus. De titel van de zandsculptuur is “Celebrate Love and Passion”. Geheel in de sfeer van Gustave Vigeland...

 

Dit zandkunstwerk op het Buitenhof (35 bij 11 meter, hoogste punt bijna 9 meter) wordt een compilatie van de sculpturen van de befaamde Noorse kunstenaar Vigeland. De World Sand Sculpting Academy WSSA heeft de beschikking over aantal klassiek geschoolde beeldhouwers uit Tsjechië, Rusland, Ukraine, Noorwegen, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Aan dit sculptuur hebben 10 internationale kunstenaars gewerkt.

 

Stricte regels?

Het is uitzonderlijk te noemen dat voor dit project auteursrechtelijk toestemming is gegeven, omdat de beeldhouwer Gustave Vigeland zelf in 1921 heeft laten vastleggen dat er nooit replica’s van zijn werk vervaardigd mochten worden. Omdat zandsculptuur een tijdelijke kunstvorm is, is voor dit project in het centrum van Den Haag eenmalig een uitzondering gemaakt.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!