Zakelijke events vinden hun weg in het Streets of the World Photo MuseumZakelijke events vinden hun weg in het Streets of the World Photo Museum
Back Back Locaties

Zakelijke events vinden hun weg in het Streets of the World Photo Museum

04 juli 2017

Jeroen Swolfs reisde zeven jaar lang af naar alle hoofdsteden van de wereld om het straatleven te fotograferen. Hij ging op zoek naar de veerkracht van de mens in het leven van alledag. Zelfs als dat leven zich afspeelt in armoede of oorlogsgebied. Hij keerde terug met 198 foto’s en verhalen over hoop en doorzettingsvermogen. Met zijn investeerder Alex Mulder zette hij een unieke experience op in het Streets of the World Photo Museum . Een unieke ervaring voor zowel particulieren als de zakelijke markt op het Hembrugterrein in Zaandam.

‘De reis hier naartoe kan al onderdeel zijn van het avontuur. Voor fietsers is een mooie route uitgestippeld’, vertelt Jeroen. Wie tijdens de reis liever achterover leunt, vertrekt met de boot vanaf CS en meert na een tocht door het Westelijk Havengebied aan bij het Hembrugterrein, het voormalige domein van Defensie. ‘Het Streets of the World Photo Museum is gevestigd in het ruige gebouw De Dood, een vroegere opslagruimte vernoemd naar de toenmalige magazijnbeheerder. Dankzij Streets of the World wordt er weer geleefd.’

Ieder continent een eigen ruimte

Bij binnenkomst waan je je meteen in Azië en Oceanië. Het is de grootste en hoogste ruimte, hierin bevindt zich ook de receptie en de horeca en dan is er nog volop plaats voor een vergadering, diner of plenaire sessie. Onder begeleiding van Jeroen vervolgen wij onze tocht naar Amerika, waar door het lage plafond, de ruwe muren en de kleine ramen een hele andere sfeer heerst. ‘Ideaal om een dansvloer te creëren met een dj’. In de aangrenzende bioscoop draait de National Geographic documentaire over het project Streets of the World, maar er kunnen ook presentaties gegeven worden.

Europa bevindt zich op de tweede verdieping, licht en strak, met een originele houten vloer. Hoe hoger we komen, hoe warmer het wordt. En dat past helemaal bij het werelddeel Afrika, dat op de derde verdieping door de grote ramen in het dak het meeste daglicht vangt. De heldere kleuren uit het straatbeeld van dit continent spatten van de levensgrote prints, de verhalen ernaast doen de rest. ‘Juist in landen met een slechte reputatie gebeuren positieve dingen, maar die zie je niet in het journaal’. Wederopbouw en saamhorigheid van de lokale bevolking na een bomaanslag, dat is het goede nieuws waarmee Jeroen de reizigers in zijn Streets of the World wil raken.

Op maat gemaakte events

In de afzonderlijke ruimtes kunnen recepties of andere bijeenkomsten worden gefaciliteerd, in combinatie met een rondleiding door het museum en een lezing. De wereldreis loopt als een rode draad door de dag. ‘Voor een bedrijf dat bijvoorbeeld zaken over de grens doet, lichten we tijdens het evenement het betreffende land of continent uit. We kunnen de expositie aankleden met een food market.’ Jeroen liet zich voor zijn lezing coachen door Rutger Mollee van Speak to Inspire. ‘Ik wil bezoekers inspireren met de ervaringen die tijdens dit project heb opgedaan; er zijn nog veel verhalen te vertellen over hoe sterk we zijn’.

Monumentale break-out rooms

Het Streets of the World museum heeft een eigen, biologische catering. Ook wordt regelmatig samengewerkt met YadaYada Market, een internationale food court in de naastgelegen, voormalige munitiefabriek, maar opdrachtgevers mogen ook hun eigen catering verzorgen. Voor het gebruik van de bijzondere break-out rooms in de mooie rijksmonumenten op het Hembrugterrein onderhoudt het museum nauwe banden met Taets Art and Event Park. Voldoende faciliteiten dus voor grote en kleine evenementen. En parkeren is hier gratis.

Zoom-Event

Iedere maand organiseert Streets of the World een Zoom-Event. Tijdens deze themadagen wordt ingezoomd op een bepaalde bestemming met bijpassende activiteiten. Kijk voor de agenda op de website.

Fotografie > Jeroen Swolfs

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!