Back Back Nieuws

Yvonne van Gennip schept ijs en opent ijsseizoen

20 maart 2007
Het is lente, morgen. En dat betekent de start van het IJsseizoen. Morgen wordt door Yvonne van Gennip, Ambassadrice van
de ambachtelijke IJsbereiders en van SOS-Kinderdorpen, om 14.30 uur officieel het
IJsseizoen geopend. Deze opening
vindt plaats bij de onlangs tot IJssalon van het Jaar uitgeroepen
IJssalon Clevers in Grubbenvorst. De oud-Olympisch schaatskampioene zal
samen met de medewerkers van IJssalon Clevers de eerste officiële
SOS-Kinderdorpenijsjes van dit seizoen uitdelen aan de bijna 1.000
uitgenodigde schoolkinderen.

Voor het eerst dit jaar heeft de
sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland, in
nauwe samenwerking met het IJscentrum, gekozen voor een nationale
kick-off van het ijsseizoen. De deelnemende IJssalons hebben tevens
besloten om tijdens deze kick-off van het ijsseizoen nog een keer de
SOS-actie te organiseren. Van elk verkocht SOS-ijsje gaat er een
kwartje naar SOS-Kinderdorpen. Vorig jaar heeft deze succesvolle actie
€ 25.000 opgeleverd voor dit goede doel! Op het onlangs gehouden
IJscongres is de cheque overhandigd aan de directeur van SOS-
Kinderdorpen.

Naast Yvonne van Gennip hebben ook Hein Vergeer,
Tony Neef, Laura Vlasblom, Klaas Wilting, Christophe Haddad, Sander
Simons, Bart Veldkamp en Rudolph van Veen al toegezegd dat zij deze
actieperiode zeker een uurtje voor het goede doel komen scheppen bij
een van de deelnemende ijssalons. Iedereen heeft de komende weken dus
kans dat zijn of haar ijsje bij de deelnemende ijssalon in de buurt
wordt geschept door een van de bekende Nederlandse IJsliefhebbers. Deze
SOS-actie loopt tot 30 april 2007.

Ambachtelijk ijs is zeer
populair. Het aantal ambachtelijke ijsbereiders is in de afgelopen vijf
jaar bijna veertig procent gestegen. Er zijn in Nederland op dit moment
490 ijssalons. Ieder jaar komen nieuwe en bijzondere smaken op de
markt. Tijdens het ijscongres bleek al dat veel verwacht wordt van
fruitijs, zoals sinaasappelijs. Maar ook de door Rudolph van Veen, in
samenwerking met IJssmaakspecialist Robin Alting en Koppert Cress,
geïntroduceerde kruidenijsjes zullen ijsliefhebbers dit seizoen vast en
zeker doen smullen. Het IJsseizoen loopt dit jaar van 21 maart t/m 31
oktober. Overigens zijn steeds meer ijssalons het gehele jaar geopend.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!