Back Back Nieuws

YBA allereerste evenement in nog te openen Atlas Theater

14 maart 2016
Drie maanden geleden was de finale van de eerste Young Business Award For Students. En vandaag staan we aan de vooravond van de Young Business Award 2016. In drie jaar tijd gegroeid naar de grootste startup competitie van Noord Nederland. De organisatie heeft dit jaar een prijzenpot van maar liefst 12.500 euro op tafel gekregen. 'Wij willen de Young Business Award graag positioneren als één van de grootste startup competities van Nederland. Hier hoort naast een top locatie, het nieuwe Atlas Theater in Emmen, ook een dergelijke hoofdprijs bij', aldus Niels Palmers. 

Young Business Award For Students
Recent, op dinsdag 1 december 2015, was de eerste finale van de Young Business Award For Students. Een startupweek waarin tachtig studenten in één week tijd hun bedrijfsidee hebben vertaalde in een kansrijk businessmodel. Het initiatief dat tijdens de finale op dinsdag 1 december precies tien weken daarvoor bedacht was resulteerde in een stijging van zes procent van het aantal starters in de Gemeente Emmen. 'Het resultaat van de Young Business Award For Students was fantastisch. Wij hopen hiermee op een langere termijn fundamenteel een impuls te kunnen geven aan het aantal starters. Het feit is alleen dat dertig procent van het aantal starters in Nederland stopt na één jaar tijd. Waar de Young Business Award For Students stopt gaan onze partners als De Ondernemersfabriek, Het TOPprogramma en de Noorderlingen verder om de starters te begeleiden. Hiermee willen wij ook het aantal ‘succesvolle’ in de toekomst starters laten groeien', vertelt Niels. 

Young Business Award 2016
Op dinsdag 14 juni staat de finale van de Young Business Award 2016 gepland in het nieuwe Atlas Theater in Emmen. Het eerste evenement in de grote zaal van het nieuwe theater dat officieel pas in oktober haar deuren opent. Tijdens de finale krijgen zes kansrijke startups de kans om in de grote zaal (capaciteit 822 stoelen) hun bedrijf in zestig seconden te pitchen. De prijzenpot van de Young Business Award 2016 staat op een bedrag van 12.500 euro. Niels: 'Wij hebben voor de Young Business Award 2016 met het nieuwe Atlas Theater een A-locatie. Wij hebben een gigantische prijzenpot. En een hoogwaardig netwerk aan investeerders. Hiermee willen wij vanuit de organisatie de Young Business Award 2016 in de top drie startup competities van Nederland positioneren.'

Investeringsplatform
In Silicon Valley (dé startup stad in de wereld) wordt bij een goed bedrijfsidee vrijwel direct gepitcht voor een investering, vaak met als doel om zo snel mogelijk een protype te ontwikkelen. Want wie afwacht heeft immers de kans dat een ander er met een vergelijkbaar bedrijfsidee vandoor gaat. Met een werkend prototype dat door de afzetmarkt omarmd wordt, gaan bedrijven vervolgens naar een tweede investeringsronde. Om vervolgens hun markt volledig op zijn kop te zetten. 'Wij willen tijdens de finale van de Young Business Award het investeren in startende bedrijven duidelijker in beeld gaan brengen', vertelt Niels. 'In onze ogen is dit een belangrijk aspect om startups direct een kickstart te geven. De organisatie van de Young Business Award is momenteel met enkele partners aan de slag om het investeringsplatform concreet vorm te gaan geven met als doel om de drempel om te pitchen voor een investering te verlagen. 

Aanmelden als deelnemer?
Ondernemers met een startend bedrijf (uit heel Nederland) van nul tot en met vijf jaar oud kunnen zich als deelnemer aanmelden op de website van de Young Business Award. Na screening mogen er in totaal achttien bedrijven, deze worden verspreidt over drie voorrondes, hun bedrijf pitchen. Waarna er in totaal zes bedrijven op dinsdag 14 juni mogen pitchen voor een investering van 12.500 euro in het nieuwe Atlas Theater in Emmen.

Op de foto: v.l.n.r. Roland Welles (directeur particulieren Rabobank Emmen- Coevorden), Niels Palmers (voorzitter stichting Young Business Award) en Eelco Bakker (Ondernemers Fabriek). 


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!