Yūgen forest: waar natuur aan de basis staat van heldere inzichtenYūgen forest: waar natuur aan de basis staat van heldere inzichten
Back Back Locaties

Yūgen forest: waar natuur aan de basis staat van heldere inzichten

02 juni 2023

Een oase van groen, kleurrijke wilde bloemen en de geur van verse kruiden in de moestuin. Of je nu kiest voor een vergaderarrangement, een campfire festival of een meerdaagse training, bij Yūgen Forest ben je omringd door rust, ruimte en biodiverse natuur. We brachten een bezoek aan deze unieke locatie, waar je na het verlaten van de autoweg binnen mum van tijd terecht komt in een bijna feeërieke, groene ambiance waar je de tijd even helemaal kunt vergeten.

Wanneer je het landgoed Roggebotstaete, waar Yūgen Forest zich bevindt, betreedt, worden zintuigen direct geprikkeld. Het fluiten van de vogels, de wind die door de laan van bomen raast en de zon die de prachtige natuur nog eens extra in het zonnetje zet. Terwijl vrijwilligers aan het werk zijn in de moestuin of op het land, laat je je verwonderen door de rust en het uitzicht. Op één van de evenementenlocaties; Slot Roggebot, spreek ik met Sjanett de Geus en Selfa Verlaat, founders van Yūgen Forest. Sjanett: ‘Yūgen forest is een plek waar bezoekers connecten met de natuur. We geloven erin dat die connectie eraan bijdraagt van binnenuit te kunnen veranderen zodat betere beslissingen worden genomen.’

Verscheidenheid aan locaties 

Verspreid over het landgoed bevinden zich meerdere locaties die geschikt zijn voor uiteenlopende bijeenkomsten. Te beginnen bij Slot Roggebot, een perfecte locatie voor trainingen of vergaderingen en waar tussen de wilde bloementuin extra breakout ruimtes mogelijk zijn. De entourage van Slot Roggebot, gebouwd van gerecyclede materialen en omringd door de natuur, staat garant voor inspirerende inzichten. Met slechts een korte wandeling door het met wilde bloemen bezaaide terrein kom je uit bij The Greenhouse. Een prachtige, lichte locatie waar je wordt omringd door groene beplanting en kruiden. The Greenhouse is geschikt voor plenaire bijeenkomsten of om in te zetten als lunch- of dinerlocatie.

Grote tipitent voor plenaire bijeenkomsten

Midden op het terrein staat de Giant Tipi. Deze locatie biedt ruimte aan zo’n 85 personen in een theateropstelling of meer dan 100 voor een borrel of is met extra tipitenten uit te breiden om als horecaplein in te richten. Het is zelfs mogelijk in het midden van deze locatie een kampvuur aan te steken, omdat de bovenkant kan worden geopend. De Boskamer is de locatie die nog het meest connect met de natuur. Sjanett: ‘Dit is echt een droomplek, verscholen achter de bomen sta je hier direct in contact met de natuur.’ De Boskamer is voorzien van een waterdichte overkapping en beschikt over vuurplaatsen en een houtenoven.

Flexibiliteit van het terrein

Naast deze locaties is het mogelijk het gehele terrein, met respect voor de natuur, op elke gewenste manier in te richten, waardoor evenementen tot zelfs 300 personen plenair, of tot 1.000 personen verspreid over meerdere locaties mogelijk zijn. Selfa: ‘Wat uniek is aan onze locatie en de omringende natuur, is dat het zelfs met een paar honderd man kan aanvoelen alsof je met een intiem gezelschap bent. De enige - maar bewuste – beperking, is dat we op het terrein geen versterkte muziek toegestaan. Ook geheel in lijn met de natuurbeleving.’ Op het landgoed bevinden zich 18 ingerichte glampingtenten en een cabin. Dit maakt het mogelijk om meerdaagse bijeenkomsten te organiseren waarbij je in contact staat met de natuur, maar toch met de nodige comfort.

Maatwerk voor de beste invulling van elke bijeenkomst

Bij Yūgen Forest staan inhoud en contact met de natuur centraal. Selfa: ‘We bieden een totaalpakket en denken tot in detail mee hoe bij te dragen aan het behalen van de doelstelling van het evenement. We zijn een regeneratieve buitenlocatie, dat begint al bij de regeneratieve boer, maar heeft ook te maken met regeneratief ondernemen. Een goede bodem is erg belangrijk en daarin is een goede haak te leggen naar corporate. Zo kunnen we met groep bomen of planten aanplanten, of we gaan bezig met gildes, planten die elkaar versterken. Ook weer een mooie link naar teamwork.  Samenwerken kan ook door bijvoorbeeld hout te hakken of samen takken te verslepen. We ontzorgen de opdrachtgever volledig en denken mee in thema’s en hoe daar het beste invulling aan te geven. We doen dit ook altijd super verzorgd, door bijvoorbeeld het harde werken te onderbreken met een luxe koek en zopie of een bourgondische lunch. We willen laten zien dat het werken in de natuur ook gepaard kan gaan met comfort. Bijvoorbeeld door goed -zoveel mogelijk vegetarisch- eten aan te bieden, of op koudere dagen ervoor te zorgen dat de haard brandt.

Wil je zelf het landgoed in volle glorie wilt meemaken? Van 8-10 september organiseert Yūgen Forest een nieuwe editie van de Campfire Stories. Kijk voor meer informatie op www.yugenforest.nl.

Tekst: Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!