Back Back Nieuws

Xsaga verzorgt Nederland helpt Japan: een bijzondere mix van zang en voetbal

14 april 2011

De Amsterdam ArenA is woensdag 13 april het middelpunt van de landelijke actiedag Nederland helpt Japan geweest. ’s Ochtends ronds 08.00 uur opende burgemeester Eberhard van der laan van Amsterdam, directeur Rik van den Boog van Ajax en algemeen directeur Cees Breederveld van het Nederlandse Rode Kruis, de actiedag officieel met een gongslag.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Acties door het hele land
De gehele dag werden er vele acties gehouden in Nederland en rondom de Amsterdam ArenA, om geld in te zamelen voor de slachtoffers in Japan. Om 17.00 uur opende Dennis van der Geest het benefietconcert met een DJ-set van twee uur. Langzaamaan druppelden de bezoekers binnen en om 19.00 uur begon het feest met meer dan 30.000 bezoekers.

‘Thank you Holland’
Het concert was een bijzondere mix van onder andere percussie, Kinderen voor Kinderen, operazang, de delegatie uit Volendam en de Toppers. Het lieve, kleine Japanse meisje sloot het concert emotioneel af met de woorden ‘Thank you Holland!’.

Ajax wint benefietwedstrijd
Binnen no-time werd het podium van het veld gehaald door het productieteam van Xsaga en konden de spelers van Ajax en Shimizu S-Pulse zich opwarmen voor de benefietwedstrijd. Om stil te staan bij de ramp in Japan, en wat er het afgelopen weekend is gebeurd in Alphen aan den Rijn, werd voorafgaand van de wedstrijd 1 minuut stilte gehouden. Aan het enthousiaste publiek te zien, was de wedstrijd het hoogtepunt van deze avond met daarbij de 4-0 overwinning van Ajax.
Stil staan bij Japans verdriet

Initiatiefnemers van deze avond waren de gemeentes Amsterdam en Amstelveen, Ajax, Amsterdam ArenA en het Nederlandse Rode Kruis die hulp verleent in het rampgebied in Japan. Directeur Cees Breederveld van het Nederlandse Rode Kruis legt uit: ‘Met deze dag wilden we laten zien dat we solidair zijn met de slachtoffers in Japan, door samen in de ArenA stil te staan bij hun verdriet. Natuurlijk is Japan een rijk land, maar de schade en het leed zijn enorm. Het Japanse Rode Kruis heeft ons laten weten heel blij te zijn met deze actie en zij zal het geld goed besteden. Aan noodhulp, aan medische en psychosociale hulp, maar ook aan de inrichting van 70.000 tijdelijke huizen.’

Opbrengst Nederland helpt Japan
En deze avond heeft zijn vruchten afgeworpen… In totaal is er € 6.041.948,24 opgehaald, wat nog maar een voorlopig bedrag is. Nog steeds kan er gedoneerd worden op gironummer 6868 voor de hulpverlening in het rampgebied in Japan.

Patrick Roubroeks, Xsaga, is producent van Nederland helpt Japan en heeft dit evenement in 14 dagen tijd volledig georganiseerd. De afgelopen week heeft hij elke dag een update gegeven op zijn blog ‘Nederland helpt Japan…in 14 dagen!’ Lees hier zijn verslag van de dag van het evenement waarop het allemaal moest gebeuren. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!