XSAGA – Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020XSAGA – Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020
Back Back Nieuws

XSAGA – Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020

30 november 2020

Vorige week werd de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020 uitgereikt aan ISH Dance Collective. Het normaal gesproken grootschalige evenement werd nu gehouden in een coronaproof hybride vorm, welke zoals elk jaar creatief was vormgegeven en geproduceerd door XSAGA.

Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

De Cultuurfonds Prijs is een oeuvreprijs voor bijzondere inzet voor cultuur of natuur. Hij wordt al sinds 2010 uitgereikt, met onderscheidende winnaars van vereniging De Hollandsche Molen tot Anton Corbijn en dit jaar dus ISH. Bij al die jaren horen enkele vaste waarden: koningin Máxima reikt de prijs uit en het programma met diverse optredens vindt plaats in het Muziekgebouw in Amsterdam. Nu er geen 650 mensen in de Grote Zaal passen, besloot XSAGA er een hybride evenement van te maken. Deze moest het stoere karakter van ISH vieren, maar ook de eervolle koninklijke engagement in stand houden.

Drie films van ISH Dance Collective

ISH is een urban danscollectief dat de straat de theaters in heeft gebracht en bekend is geworden door de unieke samenwerkingen met diverse cultureel gevestige disciplines. XSAGA besloot van het initiële programma vol rondvliegende skaters, breakdancers en muzikale samenwerkingen drie indrukwekkende films te maken. Dit om ISH een ode te geven met hun optredens, maar ook om de uitreiking een bijzonder plekje onder de medemens te geven. Het Muziekgebouw kreeg als traditionele locatie een eervolle rol als imponerend decor van de films, maar de uiteindelijke uitreiking met 30 man publiek, waaronder koningin Máxima, vond plaats vanuit de Kromhouthal. Hier kwamen de films samen tot een rauw en stijlvol programma, met enkele eervolle speeches en één indrukwekkend live dansoptreden.

Hier vind je film nummer 1, film nummer 2 en film nummer 3

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!