XSAGA introduceert Thomas Bierens als Head of VideoXSAGA introduceert Thomas Bierens als Head of Video
Back Back Nieuws

XSAGA introduceert Thomas Bierens als Head of Video

24 oktober 2023

Eind 2022 werd XSAGA Video gelanceerd onder de vleugels van XSAGA. Sinds 1 september is Thomas Bierens actief als Head of Video.

Na 10 jaar als freelance filmmaker en regisseur te hebben gewerkt voor onder andere de NTR en VPRO en het maken van diverse commercials & online voor grote merken, heeft Thomas Bierens voor XSAGA gekozen. ‘Ons doel is een dedicated film- en productiehuis te worden waarbij ik mijn huidige netwerk en bagage kan integreren en daarmee ook wil verbinden aan XSAGA Video. Ik heb ontzettend veel zin om vanuit deze nieuwe rol een bredere bijdrage te leveren aan het creatieve, culturele en vooral spraakmakende werk dat we als nieuw videoproductiehuis willen maken’, aldus Thomas.

Brede ervaring

Van docu portretten van sporters voor ‘Eredivisie sporter van het jaar’ en tv-specials van muziekfestivals (o.a. Pinkpop en Lowlands): Thomas heeft het allemaal gedaan. Onder de vlag van XSAGA worden de afgelopen jaren steeds meer video’s gemaakt waarbij een creatief concept en het vertellen van een verhaal leidend is. ‘Wij zien een kans om in de (drukbezette) markt van videoproductiehuizen een onderscheidend label op te zetten. Ook bij commerciële projecten proberen we juist de hele wereld eromheen te laten zien. Dit maakt dat XSAGA Video films produceert die niet per se commercieel aanvoelen en meer op de emotie zitten, maar in die zin wel een commerciële impact hebben.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!