Back Back Nieuws

Xsaga doet Mission Olympic

10 juli 2006

Het Olympische Stadion in Amsterdam stroomt op vrijdag 2 juni vol met duizenden leerlingen en hun begeleiders, voor de landelijke schoolsport finales. Dit jaar doen 5.000 leerlingen mee, afkomstig van zo'n 120 scholen uit heel Nederland. De dag start weer met een ‘Olympische’ openingsceremonie.


De aanleiding
Vier jaar geleden hebben Coca-Cola en het NOC*NSF de handen ineengeslagen om een programma op te zetten dat aantoont dat sporten, leuk, gezellig, goed en vooral gezond is. De ambitie van beide partijen is om jongeren meer te laten bewegen en met de verschillende vormen van sport in aanraking te laten komen. Ofwel: breedtesport in het algemeen te stimuleren. Fair Play en Olympische Educatie zijn subdoelstellingen die hierbij niet achter mogen blijven.

Eén en ander is samen met Brand Experience Bureau Xsaga uit Amstelveen uitontwikkeld en is geworden tot Mission Olympic ‘The School Final’ en ‘The City’
wat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste eendaagse jeugdsport-evenement van Nederland.

The School Final
Ook dit jaar worden tijdens Mission Olympic The School Final veel sporten beoefend waaronder handbal, basketbal, volleybal en korfbal. Om deel te mogen nemen aan de Mission Olympic The Final, moet je eerst door de locatie en regionale voorrondes komen. Honderden scholen uit heel Nederland doen hier aan mee. Alleen de beste sportieve scholen mogen zich melden in Amsterdam om te strijden voor het landskampioenschap.

De uiteindelijke finales worden tijdens Mission Olympic The School Final op 2 juni op maar liefst 19 verschillede sportlocaties in en om Amsterdam afgewerkt. Tijdens deze dag gaat men de strijd aan in 13 takken van sport, een en ander onder professionele begeleiding van meer dan 150 gediplomeerde wedstrijdleiders en scheidsrechters.

Ook wordt weer gesport in Mission Olympic, The City. Deze mobiele sportstad wordt net als voorgaande jaren speciaal voor deze gelegenheid in het Olympisch Stadion opgebouwd. Met in The City de sportonderdelen: streetdance, basketball, volleybal, unihockey, voetbal, schermen, atletiek, frisbee, mountainbiken, flagfootball en zelfverdedigingsporten. 500 jongeren hebben zich hier in het zweet gewerkt.

De sportieve dag staat in het teken van ‘Reusachtige Prestaties’ (mede gesymboliseerd door Joep, de 16 meter hoge inflatable reus) en wordt gepresenteerd door Humberto Tan begeleid door diverse topsporters, zoals: Esther Vergeer, Ernesto Hoost, Rutger Smit en de Demon Astronauts. Schaats- en danskampioen Barbara de Loor ontsteekt de Olympische Vlam en de dag wordt afgesloten met een optreden van Brace.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!