XSAGA deelt kennis met nieuwe generatie: Inspiration TalksXSAGA deelt kennis met nieuwe generatie: Inspiration Talks
Back Back Nieuws

XSAGA deelt kennis met nieuwe generatie: Inspiration Talks

26 maart 2021

Als ‘ervaring-deskundige’ probeert XSAGA in een wereld vol contact op afstand, contact juist dichterbij te brengen. Zo ook met hun eigen verhaal. Kennis die opgebouwd is door 20 jaar ervaring. In het kader van hun jubileumjaar zagen ze dus een mooie aanleiding om dit door te geven aan de nieuwe generatie; de makers van de toekomst. En het enthousiasme bleek groot.

'Kennis moet je delen, want delen is vermenigvuldigen.' (XSAGA)

Diverse HBO opleidingen, verspreid door heel Nederland, reageerden direct enthousiast op het aanbod. Dit resulteerde in 20 Inspiration Talks, waarvan de eerste tien in maart hebben plaatsgevonden. Uiteraard op afstand, maar toch dichtbij. Vanuit hun kantoor in Amsterdam presenteerden diverse XSAGA-medewerkers, zowel in het Nederlands als het Engels, hun verhaal aan honderden studenten via een digitale verbinding.

En inspirerend was het. Niet alleen door het verhaal van XSAGA, maar juist ook door de wisselwerking die ontstond. De studenten bleken zeer geïnteresseerd, soms zelfs in de kleinste details. Zo vroeg één student zich af wat er was gebeurd als de man die nietsvermoedend de ‘10 miljoenste bezoeker van het Rijksmuseum’ werd en als verrassing een nacht mocht doorbrengen bij De Nachtwacht, had gezegd dat hij daar geen tijd voor had?

'Dat is juist het leuke van ons werk. Alles is op te lossen.' (XSAGA)

Maar ook de grotere vragen kwamen naar boven, begrijpelijk ook in de context van een industrie die zwaar te lijden heeft onder de coronacrisis. Maar zwaarmoedig werd het nooit, want de energie van de nieuwe generatie toonde ook nogmaals het plezier en de kracht van het vak. Zo ging XSAGA het gesprek aan en creëerde ze een verfrissende experience voor de studenten in een tijd waarin ze weinig nieuwe prikkels tot zich krijgen. Met een blik vooruit, want daar ligt de hoopvolle toekomst van een vak dat popelt om los te barsten.

'Wij dromen niet van één specifiek evenement, maar altijd van het volgende.' (XSAGA)

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!