Back Back Nieuws

XL Video plaatst mega order voor LED producten in China

08 januari 2014
XL Video investeert meer dan 15 miljoen dollar in een uitgebreid programma nieuwe LED producten en accessoires, een investering die aansluit bij de plannen van de firma om vanaf 2014 verder te groeien.

XL plaatste orders bij diverse leveranciers, waaronder de Unilumin Group Co, die gevestigd is in Shenzhen, China, en dochteronderneming Radiant Opto-Elec Technology Co Ltd. Op die manier kon XL een reeks LED producten kopen die gebruik maken van de nieuwste technologieën. Vanaf februari zal meer dan 1200m² LED producten beschikbaar zijn voor verhuur door XL Video.

De LED investering omvat onder andere:
- State of the art 2.5mm high contrast LED.
- Super lichtgewicht 3.9mm Utile LED.
- 18mm Magic Cube outdoor & indoor LED.
- 7mm blackface Magic Cube outdoor & indoor LED – de eerste in zijn soort binnen dit segment.
- De meest recente innovatie waarbij een LED scherm met LED spots wordt gecombineerd in één paneel 18mm Hybrid LED. Deze uitvinding werd ontworpen door het XL Video R&D Center en bedient klanten uit de entertainment business die graag video én licht in één oplossing geïntegreerd zien.

Touring pakket
Daarbij heeft XL Video geïnvesteerd in meer dan 1000m² touring frames. Deze innovatie stelt XL Video in staat om verschillende LED producten, zoals MC 7, MC 12, MC 18 en Hybrid binnen één standaard touring pakket te gebruiken. Doordat dit frame het absolute lichtgewicht is in zijn soort maar toch aan alle internationale normen voldoet, heeft deze investering een gunstig effect op zowel transportkosten als opbouwtijden.

Investering
Het betreft de grootste investering in LED die XL Video ooit heeft gedaan en past in de groeistrategie voor 2014 en de daaropvolgende jaren. De investering zal de positie van XL immers versterken als leidinggevend verhuurbedrijf voor oplossingen in videotechnologie. Voor XL Video is dit de eerste stap richting verdere groei.

De leveringen van deze nieuwe producten aan XL zijn begonnen, en het eerste, de 18mm Hybrid LED is ondertussen beschikbaar voor verhuur. Vanaf februari 2014 zullen de overige nieuwe producten hieraan worden toegevoegd.

Chief Technology Officer van XL Video, Kristof Soreyn: ‘We zijn zeer opgetogen met deze LED investering bij Unilumin Group Co. Unilumin en XL Video werken al geruime tijd nauw samen aan de ontwikkeling van de nieuwste state of the art LED technologieën voor de LED verhuurmarkt. Deze producten vertegenwoordigen steeds de best beschikbare technologie in elk marktsegment en onderschrijven onze strategie om al onze klanten de beste visuele ervaring te bezorgen.’

XL Video heeft haar hoofdzetel in Oostende, maar heeft daarnaast ook vestigingen in België, China, Frankrijk, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!