Back Back Nieuws

X BANK: nieuwe creatieve hotspot in monumentaal gebouw

20 oktober 2015
Begin 2016 opent X BANK haar deuren in het monumentale voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank aan de Spuistraat in Amsterdam. Op steenworp afstand van De 9 Straatjes, is in het W Amsterdam, op de begane grond en op de eerste verdieping een ruimte van 700m² gecreëerd, waar kunst, mode en design kunnen worden bewonderd én gekocht. 

Nederlands DNA
X BANK, ontworpen door Baranowitz Kronenberg Architecture,  is een platform voor mode, kunst en design met vooral Nederlands DNA. Met de nieuwe functie van dit historische gebouw stelt X BANK zichzelf tot taak om de grenzen tussen mode, kunst en design te vervagen. X BANK zal met grote regelmaat wisselende mode, kunst en design presenteren. Hierdoor zal het voor belangstellende bezoekers uit binnen- en buitenland steeds weer aantrekkelijk blijven om de X BANK te bezoeken. Op de begane grond van het gebouw zullen inspirerende tentoonstellingen, shows en boeiende lezingen worden gehouden. Op de tweede verdieping zal voornamelijk mode, kunst en design getoond en verkocht worden van gevestigde en veelbelovende Nederlandse ontwerpers. De twee etages komen door verticale programmering samen. 

X 172
X BANK toont collecties van mode-, design- en artistiek talent, zowel als lange termijn programma's als in de vorm van eenmalige evenementen. X BANK zal een constant veranderend retrospectief van collecties en werk tentoonstellen. Om extra bij te dragen aan het lokale en internationale creatieve klimaat, presenteert X BANK een kunstenaarsresidentie. Deze creatieve plek: X 172 genaamd, zal op uitnodiging van X BANK beschikbaar worden gesteld aan creatief talent uit binnen- en buitenland. 

Buitengewone ervaring
Bram van der Hoek, voorzitter van de Raad van Advies van X BANK: 'Ik ben blij dat we het voormalig Kas Bank gebouw voor het prestigieuze W Amsterdam gaan versterken met X BANK om zo ook de hotelfaciliteiten van een nóg hoger niveau te kunnen bieden aan bezoekers, gasten en locals die een buitengewone winkel en ervaring zoeken.'

De Raad van Advies – bestaande uit Mariette Hoitink, oprichter en directeur van mode-recruitmentbureau HTNK en Gijs Stork, oprichter van Magazijn en Salon /, werkt nauw samen met Engin Celikbas, partner bij KesselsKramer, Igor Buercher, de directeur van W Amsterdam en Bram van der Hoek, directeur van Europe Hotels | Private Collection en vertegenwoordiger van de eigenaar van W Amsterdam. Samen stellen ze zeker dat de visie van X BANK wordt nageleefd en doorgevoerd.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!