Back Back Nieuws

WTC Leeuwarden ontvangt Green Key

14 februari 2011
WTC Expo en het WestCord WTC Hotel in Leeuwarden hebben gezamenlijk een gouden Green Key certificaat ontvangen. Vorige week namen de twee locaties uit handen van weervrouw Helga van Leur en Derk Jan Verstand van Stichting Keurmerk milieu, veiligheid en kwaliteit het certificaat in ontvangst.

 

Speciale milieucoördinator

Om in aanmerking te komen voor een Green Key moest er een groot aantal maatregelen getroffen worden. Om deze maatregelen bekend te maken bij het personeel en toe te passen binnen het bedrijf, is er bij het WTC Expo een milieucoördinator aangesteld.

 

Handen ineengeslagen

Wilco Camp vertelt hoe de gouden Green Key behaald is: ‘Bij de bouw van het WestCord WTC hotel, dat in augustus 2009 geopend is, is er al rekening gehouden met de eisen. Het WTC Expo en WestCord hebben de handen ineengeslagen om hieraan te voldoen. Zo zitten er waterbespaarders in alle kranen, douches en toiletten, is alle verlichting energie-efficiënt, en zijn de vloeren van de vergaderzalen voorzien van elementen om te koelen of te verwarmen.’

 

Op zoek naar MVO

Naast de verplichte maatregelen, is het WTC Expo ook zelf op zoek gegaan naar mogelijkheden waarmee ze MVO kunnen stimuleren. Zo biedt het vergader- en congrescentrum van het WTC sinds kort de mogelijkheid om te video confereren. Met video conferencing kan er live gecommuniceerd worden met beeld en geluid tussen twee of meer locaties. Voor bedrijven betekent dit een besparing op reiskosten en draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!