Back Back Interview

Wouter Stemerdink: welke plannen je ook hebt, het is een kwestie van doen

23 februari 2016

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat is hun droom? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt 
Wie is Wouter Stemerdink?

34 jaar, getrouwd met Iris en trotse vader van zoontje Hil van vier en dochtertje Fenna van twee. We wonen in een heerlijk huis in Lent, Nijmegen, waar de kippen achter in de tuin scharrelen. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en windsurfen.

Wat is typisch Wouter?
Ik ben nuchter en lichtelijk chaotisch. Maar ik wil wel altijd alles tot in de puntjes geregeld hebben. Mijn aanpak kenmerkt zich door een goede dosis humor en vriendelijkheid. Ik vind het heel leuk om met nieuwe dingen bezig te zijn, verder te groeien en ontwikkelen.

Beroep en bedrijf?
Ik werk nu anderhalf jaar als Sales Manager bij Ouwehands Dierenpark. Ik ben verantwoordelijk voor de Sales van Ouwehands Dierenpark Rhenen. Met veel plezier creëer ik samen met het team een unieke beleving voor onze zakelijke gasten. Het dierenpark bestaat al sinds 1932 en is een van de grootste dierentuinen in Nederland. We zijn een innovatieve en duurzame organisatie. Door een unieke totaalbeleving van entertainment, natuurbescherming, educatie en onderzoek kunnen mensen zich bij ons vermaken, verwonderen en leren over de dieren en de natuur in het algemeen. Dat maakt het een originele locatie voor bijvoorbeeld een seminar, vergadering, productpresentatie, bruiloft of een fantastisch personeelsfeest.

Waarom deze branche?
Tijdens mijn opleiding sportmanagement liep ik stage als sales medewerker in de evenementenbranche. Dat werk én de branche spraken me aan, ik ben blijven hangen. Ik ontwikkelde me verder op het gebied van organiseren, optimaliseren, bedenken en verkopen. Ik zette een aantal stappen en groeide door tot sales manager.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Een landelijke relatie-golfdag voor 400 zakelijke klanten. Ik werkte toen bij Burggolf. Als je weet dat er tijdens een golfdag meestal maximaal 100 gasten kunnen komen, begrijp je wel dat dit een uitdaging was. We hadden daarom een heel nieuw concept bedacht. Golfen, maar ook allerlei activiteiten, muziek en lekker eten. Gasten werden van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in de watten gelegd. Het is nu acht jaar geleden, maar nog steeds hebben mensen het erover.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Dan kies ik Lowlands. Ik ben hier nu een keer of zes geweest. Het festival heeft een unieke sfeer. Het is een miniwereld op zich. Iedereen voelt zich thuis. Mooie muziek, lekker eten, voldoende ruimte, blije en vriendelijke mensen. Knap als je dat als organisatie steeds opnieuw kunt realiseren.

Wat inspireert jou?
Mensen die positief in het leven staan, energie uitstralen en er vol voor gaan. Ook vind ik het heel inspirerend om te lezen over innovatieve start-ups. Welke gedachten zitten erachter, hoe pakken ze het aan? Het leert me dat, welke plannen je ook hebt, het uiteindelijk toch altijd een kwestie van doen is.

Waar droom je nog van?
Ik zou graag met m’n gezin een bijzondere en verre reis willen maken. Naar Azië of India bijvoorbeeld. En als ik dan toch aan het dromen ben: wat zou het mooi zijn als het Nederlands elftal in 2018 wereldkampioen wordt en ik daar op de een of andere manier bij betrokken ben. Als parttime team- of eventmanager of adviseur, maakt niet uit, als ik maar op die bank zit.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Het aantal evenementen en buitenshuis vergaderen buiten de deur neemt weer toe. Ze worden kleinschaliger en steeds meer gericht op thema’s. Er is vraag naar verdieping en meer inhoud. Bij Ouwehands Dierenpark spelen we daar op in door bijvoorbeeld inspirerende sprekers te regelen die een link leggen tussen de dierenwereld en het bedrijfsleven.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat wil je die dag leren?
Dan kies ik Richard Branson. Hij is succesvol zakenman, avonturier, wereldverbeteraar en inspirator. Ik ben heel benieuwd hoe zijn leven eruit ziet. Hoe vindt hij nog de tijd om creatief te zijn en nieuwe concepten te ontwikkelen? Nog beter: in plaats van in zijn schoenen te staan zou ik liever een dag samen met hem op stap gaan. Kan ik al mijn vragen aan hem stellen!

Hekel aan…
Opmerkingen als: ‘dat werkt bij ons niet’, of ‘dat hebben we al eens geprobeerd’. Dit zijn begrenzende aannames. Zo’n instelling houdt nieuwe kansen en vooruitgang tegen.

Dol op…
Samen met de mensen waar ik om geef mooie momenten beleven. Een festivalavond afsluiten met goede vrienden, een heerlijk dagje strand met het gezin, een onverwacht etentje met m’n vrouw. Die momenten koester ik.

Wat was je grootste blunder?
Eerlijk gezegd kan ik me niets herinneren. Ik ben wel vaak wat onhandig. Dat uit zich vooral in stoten en struikelen. Maar daar kan ik gelukkig dan weer hartelijk om lachen.

Dit weet bijna niemand van mij…
Ik ben ook gymleraar. Heb namelijk twee hbo-studies gedaan, naast sportmanagement ook de opleiding voor sportdocent. Nooit voor de klas gestaan overigens. Ik doe er dus niks mee.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Vergeet alsjeblieft al die tegeltjeswijsheid waar we mee worden overstelpt op social media. Luister naar jezelf. Neem het leven vol en ga ervoor!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!