Back Back Nieuws

World Forum vraagt aandacht voor duurzaam textiel gebruik

12 december 2014
Vaak wordt kleding die niet meer wordt gedragen in de vuilnisbak gegooid. Op jaarbasis is dat ruim 135 miljoen kilo (!). Veel van die kleding kan nog een tweede leven krijgen in een ontwikkelingsland of komt in aanmerking voor recycling. World Forum wil mensen hier bewust van maken. Samen met Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood organiseerde het congrescentrum dinsdag 9 december een kleding inzamelactie onder haar medewerkers. Opbrengst: 220 kilo ingezameld textiel.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij World Forum. Er wordt volledig klimaatneutraal gewerkt, door compensatie via de Climate Neutral Group. Ook opdrachtgevers worden gestimuleerd om milieubewust te zijn bij het organiseren van evenementen. Daarnaast neemt World Forum deel aan verschillende initiatieven op MVO gebied, waaronder ook deze samenwerking met Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood in de vorm van een kleding inzamelactie.

Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood is een charitatieve kledinginzamelaar die jaarlijks ruim 3 miljoen kilo kleding, schoenen en huishoudtextiel inzamelt. Zij doet dit met de hulp van zo’n 1.200 vrijwilligers door heel Nederland. De opbrengst van het ingezamelde textiel gaat naar de ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood.

Ontwikkelingshulp zonder geld uit te geven
World Forum ondersteunt met haar kledinginzameling de activiteiten van Sam’s Kledingactie. Door aandacht te vragen voor de problematiek in ontwikkelingslanden en mensen er op te wijzen dat ze op een heel eenvoudige manier kunnen bijdragen aan ontwikkelingshulp, zonder direct geld te geven. Bovendien zorgt de inzameling van gebruikt textiel voor een flinke besparing op de CO2 uitstoot. Het textiel belandt namelijk niet in de afvalverbrandingsovens en voor herdraagbare kleding hoeft geen nieuwe kleding geproduceerd te worden. Hierdoor kan verspilling van energie, water en chemicaliën voorkomen worden.

Zero Waste
Kleding en schoenen die niet geschikt zijn voor hergebruik, komen in aanmerking voor recycling. Sam’s Kledingactie werkt hiervoor samen met het innovatieve Duitse sorteerbedrijf SOEX Group. Op basis van Re-wear, Re-cycling en Re-use streeft het bedrijf naar Zero Waste: 100% recycling.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!