Back Back Nieuws

World Forum neemt grote stap in duurzaamheid

14 november 2014
World Forum Den Haag is sinds woensdag 12 november officieel aangesloten op de Haagse stadsverwarming. Daarmee beschikt de congres- en evenementenlocatie over een duurzamere energievoorziening. Diverse gebouwen in de omgeving, zoals het Gemeentemuseum en het gebouw van OPCW, profiteren mee van deze investering.

In opdracht van de gemeente, die sinds 2013 eigenaar is van het complex, wordt het World Forum op dit moment gerenoveerd. De gemeenteraad heeft daarbij als voorwaarde gesteld dat geïnvesteerd moet worden in een duurzamere energievoorziening. Met de aansluiting op het Haagse stadsverwarmingsnet wordt een belangrijke stap in de juiste richting gezet.‘Een mijlpaal in onze lange termijn strategie om alle facetten van bedrijfsvoering aan ons MVO beleid te onderwerpen’, vertelt Michiel Middendorf, General Manager World Forum.

Tot voor kort maakten het World Forum en de omliggende gebouwen gebruik van een zelfstandig warmtenet op basis van een gasgestookt warmte-krachtstation. Dit systeem was aan vervanging toe. De gemeente heeft ervoor gekozen om samen met energiebedrijf Eneco te investeren in een koppeling met de bestaande stadsverwarming. Die wordt van warmte voorzien vanuit de energiecentrale aan het De Constant Rebecqueplein.

De uitbreiding van het warmtenet biedt de mogelijkheid om in de toekomst meer bedrijven en particulieren van betaalbare en betrouwbare stadsverwarming te voorzien. De gemeente Den Haag wil zo op termijn 100.000 nieuwe aansluitingen realiseren. De milieuwinst van het systeem kan vergroot worden als gebruik gemaakt wordt van lokale duurzame energie en restwarmte uit de industrie. Op dit moment onderzoekt de gemeente de mogelijkheden hiervoor.

Foto: Michiel Middendorf (World Forum), Pieter Jan Witvliet (Eneco) en Karsten Klein (gemeente Den Haag) sluiten het World Forum aan op stadswarmte.
Fotograaf: Wilmar Dik

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!