World Forum digitaal toneel voor AmbassadeursconferentieWorld Forum digitaal toneel voor Ambassadeursconferentie
Back Back Nieuws

World Forum digitaal toneel voor Ambassadeursconferentie

11 februari 2021

De jaarlijkse Ambassadeursconferentie vond deze keer op 10 februari 2021 plaats. Door mondiale reisbeperkingen komen de ambassadeurs dit jaar niet naar Den Haag, maar sprak minister-president Mark Rutte de wereld toe vanuit de studio in World Forum The Hague. De Ambassadeursconferentie is één van de vele digitale conferenties die plaats vindt in World Forum The Hague: de hoeveelheid grote digitale internationale evenementen en de diversiteit in het digitale aanbod heeft World Forum in korte tijd de nodige expertise gebracht. Expertise voor nu en expertise voor de toekomst.

De coronacrisis zorgde ervoor dat het World Forum een nieuwe, digitale richting is ingeslagen als toevoeging op live evenementen. Halverwege 2020 werd ‘Online Participatie’ gelanceerd. Een nieuwe manier van ontmoeten door middel van een online event platform, waarbij de kracht ligt op het verbinden van deelnemers tijdens het evenement ‘on-site‘ en ‘online’. Het platform is geheel in de look-and-feel van het World Forum, maar kan qua branding worden aangepast naar de huisstijl van het evenement of organisatie. Na Online Participatie volgde ook een tweede product: World Forum Studio. Hiervoor is één van de grootste zalen omgebouwd tot vaste studio, maar biedt het tevens de mogelijkheid de studio (of studio’s) naar wens uit te bouwen. De jarenlange ervaring op het gebied van Safety & Security zet World Forum ook in bij digitale evenementen waarbij de veiligheid online en on-site gewaarborgd moet worden.

Drukste december en januari ooit

Michiel Middendorf, General Manager World Forum The Hague: 'Wij zijn momenteel leidend als congreslocatie op het gebied van digitalisering. We hebben net de drukste december en januari ooit achter de rug met alleen digitale en hybride concepten. Door tijdig te schakelen met onze in-house IT, Bourgonje, Squares, NEP, We are Live en Wirtz Film & Experience Agency en met dank aan opdrachtgevers zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van I&W, de Haagse Hogeschool en International Criminal Court, hebben we in korte tijd diverse markten op verschillende niveaus succesvol kunnen bedienen. Van een mooie TV studio, via een eigen online platform, naar een high level internationaal digitaal congres met platform en sessies die niet onderdoen voor hoogwaardige tv producties. Een mooie learning curve als organisatie, voor nu en voor de toekomst. Deze digitalisering in combinatie met de toekomstige live congressen is een nieuw duurzaam business model, dat voor ons nu al uitstekend werkt'.

Climate Adaptation Summit Global Wrap-Up - #AdaptationSummit bij World Forum The Hague

 

Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!