World Energy Congress in 2025 naar Rotterdam   World Energy Congress in 2025 naar Rotterdam
Back Back Nieuws

World Energy Congress in 2025 naar Rotterdam

15 december 2020

Rotterdam is gaststad van het World Energy Congress 2025 (WEC2025). De World Energy Council in Londen riep WEC Netherlands uit als winnaar van de internationale biedprocedure. Het congres vindt plaats van 8 tot 11 september 2025, met het onlangs opgeleverde Rotterdam Ahoy Convention Centre als congreslocatie. WEC2025 trekt naar verwachting 4000 deelnemers en ministeriële vertegenwoordigers van over de hele wereld naar Nederland. Het thema voor de Nederlandse editie van dit gerenommeerde congres is ‘Sunstainable Energy for all’.

Waarom in Rotterdam?

 Het Nederlandse voorstel benadrukt waarom Nederland en gaststad Rotterdam de juiste keuze zijn voor WEC2025. De Maasstad vervult een belangrijke rol in de energietransitie van Europa, mede door zijn toonaangevende en centraal gelegen haven en de sterke chemische clusters die in 2025 in volle transitie zijn. Daarbij heeft Rotterdam de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn, is het een innoverende stad en een proeftuin voor belangrijke veranderingen en biedt het de juiste geografische en logistieke voorzieningen voor een congres van dit formaat.

Congres van de toekomst

Omdat het nog niet duidelijk is hoe de evenementenwereld er na COVID-19 uit zal zien, zijn in het Nederlandse voorstel voor dit congres ook hybride-  en online vormen van evenementen opgenomen. Denk aan een combinatie van fysiek met virtueel en het toevoegen van nieuwe technologieën. Dit zorgt voor genoeg flexibiliteit om in 2025 een congres te organiseren dat perfect aansluit bij de laatste ontwikkelingen en iedere omstandigheid.

Over het World Energy Congress

Het World Energy Congress is het boegbeeld van de World Energy Council en heeft als doel om de publieke, private en maatschappelijke sector te bereiken en wereldleiders en beroepsbeoefenaars uit de energiesector te verbinden en te inspireren. Het congres bestaat sinds 1924 en wordt om de drie jaar georganiseerd. Het is een unieke mogelijkheid voor de wereldwijde energiegemeenschap om gezamenlijk nieuwe wegen in te slaan binnen de energietransitie.    

Samenwerkende partners

Het Nederlandse voorstel voor WEC2025 werd gecoördineerd door de World Energy Council the Netherlands, in samenwerking met onder andere Gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners, en krijgt steun van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Havenbedrijf Rotterdam en de leden van WEC NetherlandsDNV GL, Energie Beheer Nederland, Groningen Seaports, New Energy Coalition, Nouryon, PWC, Rabobank, Shell, Siemens, TNO, Vattenfall en Vopak.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!