Back Back Achter de schermen

Wordt TEAM Samsung de nieuwe kampioen RIB Rally 2008?

30 september 2008

Texel, zondag 28 september, de wind is Noordwest en wakkert lekker aan tot een flinke windkracht vier tot vijf waardoor de zee in het Schulpengat tussen Den Helder en Texel steeds ruiger wordt.

Vanuit de mokbaai, waar ook de Marinierskazerne Joost Dourlein is gevestigd, vertrekken 21 RIB’s (Rigid Inflatable Boats) voor hun 2e heat vandaag; het is spannend want in de eerste heat was de zee redelijk rustig en kwamen de deelnemers dicht bij elkaar over de finish waardoor de kansen nog gelijk verdeeld zijn. TEAM Samsung, met Pilot Ryan van Esch, Co-pilot/Navigator Marco Binnendijk en opstappers Sander Scherphuis en Wout Niebuur kwam zelfs gelijk over de finish met Team Dutch Connection 1.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
(Tekst door: Marco Binnendijk, Foto: Dolphin Maritime)

Dan begint de allesbeslissende 2e heat; Na de rode vlag wordt er opgelijnd op de startlijn en dan gaat de groene vlag omhoog waarop de RIB’s richting de eerste boei wegstuiven. De af te leggen route is ongeveer 25 mijl lang en een goede navigatie en routeplanning is essentieel, zeker als je vooraan vaart!

Omdat de route eigenlijk een ronde vaste betonning is, krijg je de golven tijdens de race dan weer van voor, dan weer van opzij en natuurlijk vaar je ook met de golfrichting mee, of beter gezegd; spring je, want de snelheid ligt gemiddeld rond de 90 kilometer per uur…!

Ryan en Marco van Dolphin Maritime uit Stellendam bewijzen een op elkaar ingespeeld team te zijn, er wordt scherp gestuurd en genavigeerd maar de enorme sprongen en klappen zijn niet van de lucht waardoor de crew het flink te verduren krijgt; Na een enorme sprong slaat Marco met zijn helm op het dashboard waardoor het scherm van de GPS verbrijzeld, dan maar verder op alleen de kaart en kompasnavigatie.

Met nog zo’n 6 mijl te gaan ligt de RIB van TEAM Samsung eenzaam voor op de rest van het veld met alleen nog 2 RIB’s uit een andere en snellere klasse voor zich. Met 3 minuten voorsprong finisht TEAM Samsung en kunnen zich de kampioenen van de Sea Grand Prix 2008 in hun klasse noemen!

TEAM Samsung gaat zich nu richten op de voorbereiding voor de RIB Rally Carribean Edition, georganiseerd door all Sports Resort Maurik, die van 29 november tot en met 6 december wordt gehouden op en rond Curacao en Bonaire en waarvan verslag wordt gedaan door Veronica TV.

Dolphin Maritime verzorgd de training van het Samsung TEAM rond Stellendam en Rotterdam; Houd ze in de gaten want wellicht ziet u ze binnenkortvoorbij scheuren…

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!