Woordkunstpodia Amsterdam verzamelen in Westerpark Woordkunstpodia Amsterdam verzamelen in Westerpark
Back Back Nieuws

Woordkunstpodia Amsterdam verzamelen in Westerpark

12 juni 2024

Op zondag 23 juni keert Wilde Woorden terug naar het Westerpark in een nieuwe vorm. In samenwerking met acht Amsterdamse woordkunstevenementen staat er een internationaal programma voor je klaar met spoken word artiesten, dichters, storytellers, vocalisten en schrijvers. Er zal in het Nederlands, Engels, Sranantongo en Arabisch worden voorgedragen. 

Wilde Woorden in het Westerpark is een initiatief van Stichting De Verteller waar je sinds 2020 kunt genieten van goed gezelschap, taal, woordkunst en het park zelf. Op het openluchtpodium worden gedachten, verhalen en gedichten gedeeld en zie je naast spoken word artiesten ook schrijvers, dichters, rappers, theatermakers en bijzondere muzikanten voorbij komen.

Jaarlijks samenkomen

Voor de editie van deze zomer bundelt Wilde Woorden haar krachten met acht andere organisaties die woordkunstevenementen in Amsterdam produceren. Oprichter Justin Samgar heeft de intentie om dit jaarlijks te doen en in samenwerking verder te groeien. ‘Mijn droom is dat alle literaire organisaties van Amsterdam één keer per jaar hier samenkomen om iets moois te doen voor de Amsterdamse liefhebbers van taal en woordkunst.’

Het programma is zorgvuldig samengesteld in samenwerking met Mezrab, Maqam, Word Up, Stichting Granate, Poetry Night A’dam, Veelzeggend, Nascosto en Volmondig.

Sneldichtkunsten

Naast de woordkunstenaars op het podium tegenover de Espressofabriek zijn ook de Schone Schrijvers aanwezig. Deze sneldichters schrijven gedichtjes op maat voor een ieder die op de terrassen zit van Pacific en het Ketelhuis. Een mooi aandenken aan een dag vol poëtische momenten en menselijke verhalen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!