Wonderlicht Alkmaar: magie, licht, vuur en theater Wonderlicht Alkmaar: magie, licht, vuur en theater
Back Back Nieuws

Wonderlicht Alkmaar: magie, licht, vuur en theater

11 februari 2020

Het evenement Wonderlicht Alkmaar dat van vrijdag 14 februari tot en met zondag 16 februari wordt gehouden, verwondert en inspireert. Dat is de missie van DOSS Event Support: de organisatie van evenementen van concept tot realisatie, waarbij verbinding en verwondering centraal staan.

Historische bolwerk Alkmaar

Wonderlicht Alkaar is een magische theaterwandeling over het historische Bolwerk van Alkmaar. De deelnemers krijgen nationale en internationale straattheateracts te zien zoals een Frans vliegend tapijt, mysterieuze videobeelden op bomen en struiken en de Alkmaarse vrijwaarster met haar koets. Het historische Bolwerk en het vlakbij de Grote Kerk gelegen Canadaplein worden uitgelicht met vuurbomen, -korven, -fakkels, -lotussen en -paddenstoelen.

Vliegend tapijt

Ooit gedroomd van een magisch vliegend tapijt terwijl een pianist je vlucht begeleidt met prachtige muziek? In de fantastische wereld van Grandet Douglas wordt deze droom werkelijkheid! Le Manège à Contrevent is een indrukwekkende mobiele structuur. Zittend op een comfortabel vliegend tapijt, ontvouwt het wonder zich voor de ogen van de bezoekers. Piano's zijn meestal gedoemd tot een statisch bestaan in de hoek van een kamer of op een podium, maar de piano van Grandet Douglas is zo licht dat hij de zwaartekracht tart.

Bomen en struiken komen tot leven

Dansende silhouetten die vervlochten raken in de bomen, golvende lichtschitteringen en ritselende klanken. Deelnemers aan de theaterwandeling lopen een droomwereld binnen, met overal op het Bolwerk lichtprojecties. Dankzij mysterieuze videobeelden en geluiden kunnen de wandelaars opgaan in een schitterend uitgelicht landschap en even volledig onthaasten.

De magische theaterwandeling gaat elk kwartier van start op 14, 15 en 16 februari tussen 18.00 uur en 22.00 uur. Tickets zijn te koop via  www.wonderlichtalkmaar.nl.

Fotocredit Grandet Douglas: Emilie Michel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!