Women in Art 2023 op International Women’s DayWomen in Art 2023 op International Women’s Day
Back Back Nieuws

Women in Art 2023 op International Women’s Day

15 februari 2023

Op 8 maart is het International Women’s Day. Voor Kiekie Art, creatief platform van FotoLabkiekie, dé aanleiding om heel maart groots uit te pakken met kunstproject Women in Art 2023. Een programma om de kansen en gelijkheid van vrouwen in de kunst te vergroten. Dit project komt volledig tot bloei in Amsterdam West en is een samenwerking met 10 vrouwelijke curatoren, UN Women, WePresent by WeTransfer en Stadsdeel West, en sluit af met een groot feest in De Hallen Studio’s. 

Van on(der)schatbare waarde

Vrouwelijke kunstenaars worden anno 2023 nog steeds ondergewaardeerd, blijkt uit onderzoek van onder andere ABN AMRO en WOMEN Inc. Slechts twee procent van de totale omzet op veilingen tussen 2008 en 2019 werd besteed aan kunst gemaakt door vrouwen en vrouwelijke kunstenaars verdienen op jaarbasis gemiddeld 1/3 minder dan hun mannelijke collega’s.

Groot feest in De Hallen Studio's

Op 24 en 25 maart wordt er een uitgebreide expositie georganiseerd waarbij vrouwelijk creatief talent wordt uitgelicht. Deze expositie valt tevens samen met het 10-jarig jubileum van Kiekie Tabloid: een fotografie platform. Kiekie heeft 10 binnen- en buitenlandse prominente vrouwen uit het creatieve veld gevraagd om als gastcurator 2 vrouwelijke kunstenaars aan te dragen. Deze 20 zijn aangevuld met de vrouwelijke kunstenaars op www.kiekie-art.com. Totaal maar liefst 45 vrouwelijke kunstenaars.

Geraldine Kemper opent de expositie op 24 maart in de Hallen Studio’s en zal tevens haar finale foto uit het tv programma ‘Het Perfecte Plaatje’ online op kiekie-art.com veilen. Op 25 maart start in de Hallen Studio’s om 10 uur het uitgebreide publieksprogramma met o.a. Workshops (Eizo en Canon), inspirerende lezingen, portfolio reviews en nog veel meer.

Mercatorplein

Naast deze expositie op 24 en 25 maart wordt tevens een buitenexpositie georganiseerd op het Mercatorplein in Amsterdam West, welke de gehele maand maart open zal zijn voor publiek. De opening hiervan vindt plaats op 8 maart, Internationale Vrouwendag, om 17:00 uur, welke wordt ingeleid door Stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!