Woerden: één toplocatie voor ál je meetings & eventsWoerden: één toplocatie voor ál je meetings & events
Back Back Locaties

Woerden: één toplocatie voor ál je meetings & events

11 oktober 2019

In Woerden zorgen 15 locaties samen dat je altijd vindt wat je zoekt. Sinds 2017 werken ze als één organisatie binnen Ontmoet Woerden. Met effect: het zakelijk toerisme neemt sindsdien een vogelvlucht. De Locatietour trok samen met ruim 50 nieuwsgierige event-professionals een dagje door dit middeleeuwse stadje.

Vanaf Woerden station loop je in een paar minuten naar Kasteel Woerden, onze ontvangst-locatie. Nadat een heraut (zo uit een film geplukt...) alle event-collega’s verwelkomt, legt Kitty van Woerden Marketing uit dat Woerden een ‘echte stad is met dorpse allure’. Waarom? ‘De ondernemers in Woerden gunnen elkaar de handel en werken goed samen. Als je niet bij de ene locatie terechtkan, dan wel bij de ander. Ook zijn er tal van combinaties mogelijk’.

Goed bereikbaar en altijd een parkeerplek

Het oude stadje heeft nog meer praktische voordelen. ‘Woerden is de hoofdstad van het Groene Hart en is vanuit alle richtingen makkelijk bereikbaar. En parkeren is hier geen enkel probleem’, licht Kitty toe. Er is veel, maar we hebben maar één dag. Linda Kerkhoven koos samen met Ontmoet Woerden 8 locaties uit voor een flitsbezoekje.

Kasteel Woerden: stijlvol en veel mogelijkheden

Het 600 jaar oude Kasteel Woerden is prachtig. Er heerst rust in de stijlvolle zalen en subruimtes, en er kan veel in dit grote Rijksmonument. Terwijl buiten op de binnenplaats het hout op de vuurschaal knettert, kan je binnen een presentatie geven op een lcd-scherm, tafelen in de gewelven, of lekker feesten tot diep in de nacht.

 • Wat? Huwelijk, feest, congres, training, vergadering, presentatie, etc.
 • Hoeveel personen? 12- 250 (zalen), tot 600 personen (feest)

Hofclub Werken & Vergaderen goed bereikbaar

Off we go... met z’n allen gaan we duurzaam verantwoord op e-choppers en e-bikes een klein stukje naar de volgende locatie: Hofclub Werken & Vergaderen. Je vindt deze locatie met vergaderzalen en werkplekken ook vlakbij station Woerden (met gratis parkeerplek!) en de A12.

 • Wat? Werken, vergadering, workshop, training, presentatie
 • Hoeveel personen? Tot 55 (vergaderen), individuele werkplekken

‘Must see’ MeetINoffice: groener kunnen we het niet maken...

Als we vervolgens aan komen ‘chopperen’ bij MeetINoffice, valt meteen op: dit is groen! Werkelijk de hele muur van deze congres- en vergadercentrum is bedekt met planten. Deze locatie wil de meest duurzame van het land worden. De eigenaar vertelt ons er vol passie over, terwijl we in een grote zaal genieten van ‘moods on demand’ (videomuur, 50 m2). Natuurlijk werpen we ook een blik op de modern ingerichte zalen, meeting-ruimtes en het catering-gedeelte. De event-profs genieten nog even in de gezellige kassen van een zelf geknipt kopje muntthee.

 • Wat? Congres, vergadering, training, zakelijk evenement
 • Hoeveel personen? 2 - 200 (ruime keuze, 17 zalen)

De Hall: meet & eat

De volgende locatie is De Hall. Deze meeting- en eventlocatie heeft 3 zalen voor groepen tot 220 personen. Je kan gebruikmaken van de uitgebreide catering (lokale producten, lekker vers!) in de zalen, maar wij event-professionals genieten samen in het restaurant van de heerlijke salades, soep en op-en-top broodjes. En... ook deze locatie ligt vlakbij het station, de snelweg én heeft gratis parkeerplekken.

 • Wat? Vergadering, presentatie, congres, etc.
 • Hoeveel personen? 4 - 220

Buitenplaats Kameryck: groots, weids en inspirerend

Op naar de volgende locatie in Kamerik, even buiten Woerden. Na een behoorlijk tochtje op de e-choppers door het Groene Hart, weten we waarom we Kameryck wel even moesten zien. Kameryck won ‘de gouden parel’ (ondernemersprijs) van Woerden dit jaar. En dat snappen we. Deze duurzame, landelijke locatie aan het water heeft niet alleen topruimtes (met flexibele subzalen), maar ook 350 eigen parkeerplaatsen én een eigen shuttle-bus, stijlvol omgebouwde werkketenom in te overnachten, een eigen restaurant én leuke activiteiten (van een schietclinic tot fierlejeppen).

 • Wat? Zakelijke meeting of -congres, training, bedrijfsuitje, presentatie, bruiloft, etc.
 • Hoeveel personen? 1 - 400

Hotel Van Rossum schrijft geschiedenis

Chop chop, terug naar Woerden. Want... we moeten natuurlijk ook even naar binnen bij het Van Rossum café-restaurant-stadshotel in de oude binnenstad. De kamers in dit ‘boutique’ hotel (een voormalig arsenaal uit 1762) zijn prachtig en het eten en drinken is puurder dan puur. Niet voor niets zijn de eigenaren, Ed en Wieteke Breuren, uitgeroepen tot meest markante horeca-ondernemers van Nederland (2019/2020). Zo worden de heerlijke gerechten bereid met duurzaam geproduceerde streekproducten, waaronder van hun eigen zuiver biologische boerderij.

 • Wat? Overnachting, lunch, borrel, diner, bruidsarrangement
 • Hoeveel personen? 25 comfortabele kamers en stijlvolle suites, vergadermogelijkheid tot 20 personen.

Plein 7: voor alle type meetings en events

Maar... je kan voor elk type zakelijke meeting of event vergadering of zakelijke ook terecht in het mooie, oude pand vlakbij Van Rossum: Grand Café Plein 7. In maar liefst 5 sfeervolle, lichte zalen (ook te combineren) heb je alle technische faciliteiten bij de hand. En wat te denken van de prachtige kerktuin, bijvoorbeeld als trouwlocatie?

 • Wat? Vergadering, zakelijk diner, lunch, borrel, receptie, feest
 • Hoeveel personen? 2 - 300

Klooster Woerden: oud van buiten, modern van binnen

Om de hoek van het hotel en grand-café heeft gemeente Woerden vinden we in Klooster Woerden het stadstheater. De event-profs nemen plaats in een van de zalen en hier weet fakespeaker/dagvoorzitter Pieter De Rijk van Humor Werkt ons snel aan het lachen te krijgen. We kunnen meteen concluderen dat het licht & geluid hier van topkwaliteit is. Een superleuke afsluiter van deze Locatietour.
Wat? Presentatie, workshop, besloten voorstellingen, lezing, etc.
Hoeveel personen? 12 - 400 personen (4 zalen)

Na een intensieve dag verlaten we Woerden. Maar wel vol inspiratie. Want Woerden blijkt puur, ondernemend, dichtbij & gastvrij. Dus eh...
Woerden: we’ll be back!

 

Door > Anne Marie Voskamp

 

Locatietour Woerden is mogelijk gemaakt door: Ontmoet Woerden, Linda op Locatie, Utrecht Convention Bureau 

Videocredits: BroerZ
Fotocredits: BFoto
Tekenverslag: Bureau Rococo

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!